Saturday, September 4, 2010

Mount Coot-tha

Reggel tiz utan elindultunk az esti tuzijatekra. Azert indultunk koran, mert utbaesett Mount Coot-tha es tudtuk, hogy ott el fogunk szoszolni egy darabig. Ez egy nagy hegy, ahonnan nagyon szep a kilatas a varosra. A hegy aljan van egy botanikus kert, ahova bementunk setalni. Iguanabol (?) nem volt hiany. Ott pihengettek lepten nyomon, volt kisebb es nagyobb is koztuk. Ezek itt eppen osszeverekedtek. Seta kozben kulonbozo novenyeket lattunk es meglepetesunkre talalkoztunk egy kigyoval is. Gyerekek megsimogattak a farkat. Eleg hosszu volt, vagyis legalabbis nekem annak tunt.
Volt egy kis soskaultetveny is, ahol eszegettuk a friss soskalevelekbol. Persze, a helyiek mosolyogva kerdeztek, hogy mi ez. Mi sem tanultunk novenytant az iskolaban, de azert a soskat felismerjuk.
Amikor korbejartuk a kertet, elmentunk megkajalni. Delutan negy ora korul odaertunk a belvarosba a folyo melle, ahol Gabiekkal talalkoztunk. Ott letelepedtuk a fube es a tuzijatekig ott beszelgettunk. Rengeteg ember gyult ossze, lepni nem lehetett. A tuzijatek este het korul kezdodott es szuk fel oras volt. A vegere Ilonaekkal is megtalaltuk egymast, igy meg maradtuk egy kicsit beszelgetni. Ami nekem nagyon furcsa, hogy itt nem lehetett venni alkoholt egyaltalan. Szoval, ha az ember evett volna egy sultkolbaszt es ivott volna hozza egy jo kis csapolt sort (vagy uvegeset), akkor azt itt nem tudta megtenni. Termeszetesen nem azert nem volt alkohol, mert az ausztral ugysem inna (a pias boltokban mindig sorba kell allni es mig az elelmiszerbolt bezar ot ora korul, a pias meg utana is nyitva van).
A tuzijatek teruletere valo belepeskor atneztek a taskakat is, hogyha nem tetszo dolog van benne, azt nem lehetett behozni, tovabba rengeteg rendor es biztonsagi ember volt a rendezvenyen.
Mi pont az oriaskerek alatt ultunk. Akcio volt es egy jegy arabol ketten ulhettek fel ra, igy a gyerekek kihasznaltak az alkalmat es kiprobaltak.

0 comments:

Post a Comment