Sunday, August 1, 2010

Ez is megvan

Sok-sok honapos vivodas utan ugy dontottunk, hogy Emirates-szel utazunk. Eddig csak rovid tavot repultunk veluk, de maximalisan meg voltunk veluk elegedve. Gondolom, hosszu tavon sem okoznak csalodast. Tavaly kicsit befurodtunk a Lufthansa-val, igy iden ovatosabbak voltunk. Sanghajbol indultunk veluk es legnagyobb megdobbenesunkre nem volt az uleseken kepernyo. Azert 10-12 orat ugy repulni gyerekekkel, hogy nem tudunk megnezni egy mesefilmet vagy ifjusagi filmet, azert az eleg huzos. Repultunk mar par tarsasaggal, de ilyen hosszu uton erre meg nem volt pelda. Persze, megkerdezhettuk volna meg a jegyvasarlas elott, de erre nem gondoltunk. Mindegy, kibirtuk, mert ki lehet birni, de ha mar van valaszatsi lehetosegunk, akkor elunk vele. Hazafele most nem szakitjuk meg az utat, majd csak visszafele.
A legszukebb csaladunkban negy szuletesnapot, harom nevnapot es a karacsonyt unnepeljuk otthon. A negyedik szuletesnap a Papaje lesz, amit ket nappal elorehozunk majd, hogy azt is egyutt tudjuk unnepelni. Szerencsere, a nagyobb csaladi korben is lesz tobb szuletesnap, igy az tuti, hogy tortaban nem lesz hiany. Aztan lesz meg egy Szilveszterunk is!
Remelem, hogy tudunk majd hoembert epiteni es szankozni. Igaz, tavaly lattunk havat Uj-Zelandon, de en olyan igazi hoesest szeretnek, amit mar nem lattunk harom eve. Bendi ket eves volt, amikor utoljara ilyet latott.

5 comments:

Zafi said...

Fuu a Lufthansa-t én is utálom és a KLM-et is!!! ami jó még az a Singapore airlines! De a Lufthansa már lassan nevetségesbe megy át sajnos. A melóhelyről könnyen elengedtek?

agica said...

Hat leadtam a szabis papirom es a Clinical Nurse azt mondta, hogy mivel akkor sokan lesznek szabin, igy nem biztos benne, hogy sikerulni fog, de mivel en "tengeren tulra" megyek, ezert tovabbitja a Manager-nek a kerelmem. A Manager meg jovahagyta.
A vezetoseg olyan jo fej es annyira az alkalmazottak kedvebe jarnak, hogy azt mar szerintem tulzasba viszik es az alkalmazottak ki is hasznaljak. Pl. mindennapos dolog, hogy valaki a muszak elott ket oraval betelefonal, hogy: "Bocsi, nem tudok bemenni, mert keresztben all bennem a fing." De van, aki meg be sem telefonal, hanem egyszeruen nem megy be. Egyre tobbet csalodok az ozzikban.

Zafi said...

Engem ez annyiban nem lep meg (munkamorál) amit irsz, hogy bár még nem tapasztaltam mert nem dolgozom, de hallottam már másoktól akik dolgoznak. Ugyanezt amit mesélsz. Igaz nálunk hasonló volt NZ-n is, legalábbis az én melóhelyemen. Idegesitő is volt nagyon hogy aznap kell megtudnod hogy túlórázol. De úgy látom akkor itt is kb ugyanez a felállás sajnos.

agica said...

Szinte folyamatosan veszunk fel uj embereket. Volt egy tanulonk, aki a suli befejezese utan ittmaradt dolgozni. Az elso munkanapjan nem jott be es azota nem tudjak elerni. Lehet, hogy kapott mashol jobbat, de az a minimum, hogy betelefonal, mert legalabb hat embert "megtrefalt" ezzel, akik ugyanabban a muszakban voltak. Jellemtelen tusko az ilyen. Meg az is, akik az allast hirdetik es jelentkezel ra, elkuldod a CV-d es annyit nem bofognek vissza, hogy nem kellesz.

Anonymous said...

Hát igen, ez itt a szánalmasabb része a dolgoknak sajnos! üdv.zafi

Post a Comment