Tuesday, July 27, 2010

Torna

Tegnap elvittuk Brendat es Bendit tornazni. Kulon csoportban voltak. Bendinek 4-5-ig van oraja, Brendanak 4-6.30-ig. Az egy oras alkalom a kicsiknek 13 dollar (2500 Ft) a ket es fel oras alkalom a haladoknak 27 dollar (5300 Ft). Szoval, ha mind a negy gyerekem a halado csoportban tornazna heti egy alkalommal, akkor az havi 80 ezer Ft-nak megfelelo osszegbe kerulne. Ilyen arak mellett tornaedzes nelkul is siman megy a szalto. Ezt csak azert irom le, mert nem csak az a resze igaz a dolognak, hogy magasabbak a fizetesek mint Magyarorszagon, hanem az a resze is igaz, hogy sok "megmozdulas", kiruccanas nagyon draga (ahogy a fodrasz, kozmetika is). Persze, ezek a kulonorak nem kotelezo jelleguek, csak a gyereknek jo, ha reszt vehetnek kulonbozo dolgokban (raadasul a sajat korosztalyukon belul). Sajnos, nagyon hamar elrepul ez az ido, ezert jo, ha minden percet ki tudjak hasznalni a "kolkok".
Amugy a tornaval meg vagyunk elegedve. A ket es fel oras edzes alatt hasznaltak gerendat, "szekrenyt", dobbantot, rudat es szonyeget is. Jol megfingattak oket, de ennek ellenere nagyon elveztek.

Tegnap tobbszori probalkozas utan elengedtuk a madarunkat. Eddig ketszer-haromszor probalkoztuk, es a keritesrol mindig visszarepult, de tegnap sikeres volt az akcionk. Egesz ejjel szakadt az eso, aminek gondolom nem orult szegenykem.
Erdekes, amikor nagy ritkan esik az eso, teljesen racsodalkozunk, hogy: "Je, esik az eso!"
Uj-Zelandon telen forditva volt. Amikor nem esett, akkor csodalkoztunk. Kivancsi leszek az itteni nyarra, mennyire lesz esos.

1 comments:

Anonymous said...

Hát igen, ez a fizetés és ár kérdés kétélű dolog. Hogy tud valakinek - pl egy fodrásznak - magas lenni a fzetése? Hát úgy, hogy olyan (magas) árat kér a kuncsafttól :)
Yvette

Post a Comment