Thursday, July 8, 2010

A "szemetdombon"

Reggel sutottem egy barackos piskotat, mert megyunk vendegeskedni Ilonaekhoz. Pikk-pakk megvan es nagyon fnom. Vegul is meggy helyett oszibaracbefottet teszek a piskota tetejere. Uj-Zelandon a meggybefott nem volt olcso (negy-ot dollar), de az oszibarack igen (egy-ket dollar kozott volt es ketszer akkora kiszerelesben), igy hamar raszoktunk. A oszibarackbefottet amugy is imadjuk, csak ugy magaban tejszinhabbal, fagyiban, zabkasaban, tejberizsben vagy a rantotthushoz. Igen, ezt utobbit Anyutol hoztam, hogy befottet eszunk a husihoz, naluk volt ez divat es tenyleg nagyon finom. A gyerekek is szeretik ezt a fajta valtozatot, sokat ettek Anyueknal is. Itt amugy olcsobb a meggybefott (plane, ha akcios), ahogy minden mas elelmiszer is (es az elet altalaban NZ-hez kepest), de sajnos elfogyott, igy marad az oszibarack, mert az van.
Szoval kora delelott megerkeztunk Ilonaekhoz. Amig a fiuk tracspartizak, Ilona gyorsan csinalt nekem egy arctisztitasos kezelest (kozemtikus, es otthon berendezve az uzlete), ami egy masfel-ket oras moka volt. Utana felkerekedtunk es elmentuk egyutt a kozeli "szemetdombra" kapirgalni. Nagy oromomre vettem magamnak ket fekete nyari felsot, vettuk egy hatdarabos "noodle tanyer" keszletet (ez olyan nagyon mely tanyer, amiben az azsiaiak eszik a jo kis leveseket), egy talcat (ami nagyon a szivemhez nott), egy klasszikus gitart, funyiro ollot, ami mar idoszeru, mert meg nem nyirtuk le a fuvet (es mennyivel konnyebb lesz ezzel lenyirni, mint a manikurkeszletemmel) es vettunk egy kenyersutot, ami harom dollarba kerult. Olyan, mintha uj lenne es ami a legszebb, hogy meg mukodik is.
A guberelas utan egyutt elindultunk Mount Gravatt-ra, ahol Gabiek mar vartak rank. Utkozben meglattam a kuka mellett ezt a hatizsakot, amit muszaj volt felkapnom. Benne volt ez a szuper auto is, igy mondanom sem kell, Bendi nagyon boldog volt. Most nem sutottunk, hanem kirugtunk a hambol es fish and chips-et ettunk (es sort ittunk). Jol ereztuk magunkat (ahogy mindig).

1 comments:

Unknown said...

Én is imádom a barackot és más befőtteket, nyers gyümiket husihoz. Nyamm :)

Post a Comment