Sunday, July 4, 2010

Ismet vendeg gyerek

Megjottek Sharlotte-ek NZ-rol. Tegnap delutan nalunk voltak anyukajaval. Sharlotte ma visszajott es itt is alszik egy napot. Kedden mennek haza. Mondta, hogy Hamiltonban faznak rendesen. Szerencsere itt meg mindig nagyon szep ido van napkozben (kivetel a mult het csutortok es pentek), nem is futunk, csak reggel es este, de ejszaka egyaltalan nem futunk es meg elektromos lepedot sem hasznalunk, igy reggelre lehul a lakas 19 fok korulre (ma kicsit hidegebb volt, 15 fok), de a heat-pump (fali hajszarito) percek alatt felmelegiti a kis lyukat (vagyis a hazunkat) a kivant hofokra, igy maradhatunk az otthon jol megszokott "alsogatyas" viseletben. Ahogy kisut a nap, lekapcsoljuk a futest es estefele kapcsoljuk csak vissza. Persze, ha feloltoznenk vastag naciba es pulcsiba, talan nem is kene futeni, igy nem kene a futesert fizetni, de en nem szeretek otthonra beoltozni es ha mar dolgozunk mind a ketten es en reggel 5-kor kelek a melos napokon (ez szamomra kifejezetten nem konnyu, par eve meg el sem tudtam volna kepzelni), akkor mar szeretnenk megengedni magunknak azt, hogy ne kelljen kicsit se faznunk a lakasban, ahol elunk.
Kismadarunk (egyik olvasomtol tudtam meg, hogy feketehomloku mezevo a magyar neve, de en csak homlokos mezrablonak hivom) szepen fejlodik, eszik, mint egy oroszlan, ketorankent csipog es jelzi, hogy ehes. Ilyenkor mas hangon "pittyeg". Egyre szebben repul, de meg nem eszik onnaloan. Olyan, mint egy vizilo, kitatja a "szajat" es lehet bele dobalni ezt-azt.
A papagajunk irigykedik is, amikor a 'homlokos mezrablo' felroppen a magasba. O is nekiindul, de mint hullo ko zuhan a melybe. Szegeny, nem tudom, miert pont a repules a gyengeje madar letere.

0 comments:

Post a Comment