Saturday, June 5, 2010

Nagy ho-ho-ho horgasz

Amig Bendi szulinapi zsurozott, addig Adam es Brenda a gordeszkapalyan voltak, Loranddal pedig lementunk pecazni. Nagyon sokaig lent voltunk a tengernel. Nagyon szep idonk volt. Pali elment a tobbieket osszeszedni, a zsur vegen Bendit is elhozta es jottek vissza a tengerhez folytatni a pecazast. Voltak ott tobben horgaszok, akiknek a vodre legalabb felig volt hallal. A mienk persze kongott. Orakon keresztul semmit sem fogtunk. Aztan az utolso ot percben, amikor indulni akartunk, Brenda kifogta ezt a "nudlit". Na, akkor verszemet kaptunk es kezdtuk elorol. Na persze, ugyanugy semmit nem fogtunk. Mellettunk bezzeg mindenki percenkent fogta a halakat.
Egesz hazaig azt hallgattuk Brendatol, hogy hogyan kell halat fogni. O a tuti szakerto, a csalad fo pecasa. Mi csak szegyenkezve bologattunk. Hazafele bementunk a ujabb szerelekeket venni es holnap ujjult erovel ismet irany a part (szegeny nudli lesz a csali).

Kozben Ilona hivott, hogy menjunk le a Magyar Hazba, mert lesz valami buli, ahol lesz ugralovar, tombola es kaja. Keszultunk is, de aztan leszavaztuk. A gyerekeket ez mar nem hozza lazba, bar Bendi meg benne lenne, de O meg kibulizta magat delutan, ugyhogy maradtunk a pecabotnal.

Holnap a Pelikan Parkban ingyenes csaladi nap lesz (Family Fun Day), lehet hogy oda kinezunk. Persze minden attol fugg, mennyire kattanunk ra a pecara.
Uj-Zelandon nem voltunk nagy vizpartosok. Ahanyszor elmentunk, mindig fujt a szel, telelettunk homokkal, hideg volt a viz (nekunk). Itt szeretunk lejarni, ez a partszakasz csendes, az ido jo, a viz (allitolag) kellemes (azert annyira nem, hogy belemenjek) es itt van a "sarkon".

A part mellett van egy uzletsor es ott vartam egy padnal a Palira, amig csalit vett. Odagurult mellem egy kerekesszekes pasi es megszolitott. Elkezdtunk beszelgetni errol-arrol. Teljesen elerzekenyultem, hogy vegre (hat het utan) osszefutottam egy kedves, nyitott es kozvetlen ausztrallal. Fel perc elteltevel kozli, hogy nemet es Hamburgbol jott ide...

A fiuk kitalaltak, hogy aki veszit a kartyapartin, annak a seggere racsapnak egy kotellel vagy kis palcaval. Kb. egy hete vezettek be. Egy elmeny.:)

1 comments:

Zafi said...

Ma voltunk a Pelikan Parkba nagyon jo volt, még rötyi is van, érdekes az a part szakasz, mert számomra nem túl ausztrálosra lett kiépitve, tök olyan érzésünk volt mintha a Svédeknél sétálnánk a tengerparton =). Meg a Bribie-re is elnéztünk. Az se volt rossz. Jó meleg volt ma is. Ezt imádom itt.

Post a Comment