Sunday, June 6, 2010

Halvacsora ingye'

Reggel a gyerekek lementek Palival a Pelikan Parkba, amig en dolgoztam. A belepesen kivul nem sok dolog volt ingyenes. Na jo, ingyen lehetett kesziteni posszumoknak valami fadobozt a Bunnings Warehouse jovoltabol (igy van negy madareteto fele dobozunk). Volt allatsimogato (sosvizi krokodil, kigyo, erszenyes mokus, madarak es ezer fele mas allatka), amiket ingyen meg lehetett dogonyozni. Azt hiszem, a gyerekeknek ez volt a legkedvesebb dolog a rendezvenyen.

Delutan lementunk korbenzeni a part menten egeszen Woody Point-ig. Nagyon szep partmenti parkok vannak, olyan uduloovezetes erzesunk volt vegig. Szep ez az eszaki resz, minel tobb helyet nezunk meg, annal jobban tetszik. Minden adott es raadasul megfizethetobb. Ahogy lejjebb megyunk, ugyanezekkel a feltetelekkel mar legalabb egy szazassal tobb lenne a heti rent, ami eves szinten minimum 5000 dollar (a semmire).

Aztan elmentunk a kedvenc peca helyunkre. Jo sokan voltak mar, de meg nekunk is hagytak halat. Az uj szerelek nagyon jo, csak ugy szedtuk a halakat.:) Annak a hosszabb kishalnak rendes fogai vannak. Igazi, tu hegyes fogak. Nem tudom, az milyen hal, bar a pecasok mondtak, de nem jegyeztuk meg. A kisebb halak heringek. Vacsira megsutottuk oket.

Holnap csavargos napunk lesz. Eljen a kiralyno! Marmint eddig is olyan napokat eltunk, de holnap csak ketten megyunk el Palival.


4 comments:

Zafi said...

Furcsa amit mondassz, mert mi pont úgy látjuk hogy az északi rész sokkal drágább,nekünk élhetetlenebb, állitólag az az elit gazdag negyed, de mi elneveztük aprajafalvának mert annyira zsúfolt, házak egymás hegyén és kopár. A Mango Hill-t egyenesen már kiábránditónak találjuk, főleg hogy úgy irtják a környezetet, mint más a gazt, csak azért hogy pár új házat felhúzzanak, mellette meg az Alma Park Zoo-ban szinte "tüntetnek" a fákért, mert a koalákat hajléktalanná teszik =). A déli rész nekünk emiatt jobban bejön, sokkal zöldebb, olcsóbb stb. Voltunk bent a Mango Hill-nél egy Wooliba és kb 3x os áron van csomó minden, nem beszélve a kevesebb választékról is, ugyanigy a Deception Bay-nél is. Néztünk nagyokat, nem e NZ-n járunk. =)Egyedül ami tetszett nekünk az a Bribie , de az sem Brisbane északi része csak egy sziget. Dehát izlések és pofonok nyilván. =)

agica said...

Mango Hill-en pl. meg semmi nincs, D'Bay az egy eleg kihalt resz, az en sem szeretem. Konkretan az eszak partot szeretjuk, ahol lakunk.
Ezalat Scarborought ertem es onnan lefele a parton levo keruleteket. Nagy lakotelepen nottem fel, igy ami itt van az nekem nem tunik zsufoltnak.:)
Mi voltunk delen is, az arak kozti kulonbseg nekunk nem tunt fel. Igaz, mi mar csak ALDI-zunk. A Woolw.-be csak akkor megyuk, ha nagyon muszaj. Itt 320-ert berelunk uj hazat, kozel a part, erdo es a zold, boltok, iskolak. Delen ennyiert csak olyan helyen lattam hasonlo hazat, ahonnan messze a tenger, de az sem 320 volt. Sok helyen voltunk mar korbenezni, de ami kimagasloan jobb terulet szamunkra es szinten nagyon kozel van a parthoz, az nem sok van a 300-as kategoriaban. Otthon sem a Rozsadombon eltunk.:) Mivel a jovedelemforras nem kot minket eszakra, a lehetoseg adott a valtasra, emiatt folymatosan nezzuk a partkozeli (8 percen beluli) lehetosegeket, de 320 dollaros aron meg nem botlottunk bele semmibe.:) 450-tol a csillagos egig viszont mar nagyon sokat lattunk.:)

Gaabee said...

Te Ági,
én csak akkor eszem halat, ha valaki már megpucolta, kipucolta. Na legszivesebben akkor, ha már más megcsinálta természetesen :)
De te mit müvelsz a halakkal??? S hogy bírja a gyomrod???
S naggyon édes az a darabka csillogó csíkoscska a tányéron :))))

agica said...

Gabi, Palim pucolta, Lorand belezte, en sutottem.:)
En nem eszek semmilyen vizi allatot. A gyerekek eszik a halat es a polipot. Az utobbit csak Magyarorszagon az etteremben, amikor otthon jarunk. Azt senki nem vallaja be, hogy elokeszitse.
Ok elcuppogjak es azt mondjak, finom. En nem banom, de a konyham polipmentes ovezet. Gusztustalan.:)

Post a Comment