Friday, June 4, 2010

Leave application form

Ez egy olyan nyomtatvany, amit szabadsagra menetel elott kell kitoltenunk.
Mivel en hosszabb idore megyek a megszokottnal es a datummal nem tudok rugalmas lenni, lehet, hogy majd vissza se kell jonnom dolgozni. Ma hoztam el a papirt, a hetvegen kitoltom es szerdan, amikor megyek dolgozni, leadom (aztan lapitok).
Nalunk az a bevett szokas, hogy egy nap kettonel tobb melos nem mehet el szabira (termeszetesen ez az egy munkakoron beluliekre ertendo). A szamitogepen van egy naptar, ahova be vannak irva azok az emberek, akik mar leadtak a szabis papirjaikat, igy mindenki lathatja, hogy melyik heten hanyan mennek szabira es ugy tudja kalkulalni a sajat szabijait. De ugye akinek fix repjegye van, az nem tud ilyeneket figyelembe venni.

Delutan elugrottunk az ALDI-ba ajandekot venni Bendeguz osztalytarsanak, akinek holnap lesz a zsurja. Nyalanksagot vettunk neki es egy kis penzt adunk melle. Abbol indultam ki, hogy az en gyerekeim imadnak penzt kapni (ki nem?), mert abbol azt vesznek, amit akarnak es nincs az, hogy: "Fuj, ez nem tetszik! Uhh, ez nagyon ego! Basszus ez tok dedos! Ezt nagyon utalom! Jaj mar megint ez! Apam, ez de bena! Elcserelhetem? "
Mivel meg soha nem voltunk naluk es o sem nalunk, igy fogalmunk sincs arrol, hogy mivel szeret jatszani, mivel nem szeret jatszani, milye van es milye nincs, mit gyujt, mit utal. Ez van!
En viszont konnyu eset vagyok. Par hetes luxus hajout, wellness hetvegek, azsiai korutazas.:)

7 comments:

Unknown said...

Mikor mész szabira és mennyi időre?

Ez a pénz dolog jó ötlet!

agica said...

November kozepetol januar kozepeig.
Fizetes nelkulire megyek.Igazabol Mindenszentekre haza szerettem volna menni a Bendeguzzal, mert biztos nagyon elvezne a gyertyazast, de nem lesz pofam megcsinalni.Igy is bo nyolc hetet leszek tavol.

Unknown said...

Jó hosszú szabi! :)

agica said...

Nem erdemes rovidebb idore mennunk. Nagyon messze van es nem tehetjuk meg,hogy ketszer menjunk, igy egyszer megyunk dupla hosszat.:)

Unknown said...

Abszolút érthető!
De legalább 1x meg tudjátok finanszírozni. :)))

agica said...

Ha ennyit nem tudnank felretenni, akkor nem lenne ertelme annak, hogy itt legyunk. Egyik naprol a masikra "gorcsolni" barhol lehet.
Akkor inkabb gorcsolnek valahol EU-ban. Onnan meg stoppal is hazajutok.:)

Unknown said...

Igazad van.

Post a Comment