Saturday, June 26, 2010

Kirandulas

Reggel elmentunk a magyar henteshez es utana elmentunk Gabiekkal Hope Island-ra sutni. Kajalas utan tettunk egy setat a kornyeken, majd Attila kitalalta, hogy menjunk le Surfers Paradise-ra korulnezni. Nem kellett ketszer mondania, kocsiba vagodtunk es lementunk. Utkozben megalltunk jegkremezni, mert a gyerekeknek megigertuk, hogy majd kapnak. Nagyon jo kis hely ez a Paradise. Nagy a porges, az utca tele van boltokkal, emberekkel es utcai arusok is vannak. Ami a legjobb, hogy nem zarnak be delutan ot orakkor. Olyan volt az egesz belvarosi resz, mint egy mini Hong-Kong.:) Nekem nagyon tetszett es a gyerekekis elveztek. Korbeneztuk az uzleteket, nezelodtunk az utcakon. Lementunk a partra is korulnezni. Bendi nem birt a rozmar verevel es ruhastol bevetette magat a habokba. Nem tudom, melyikunk felmenoi kozott volt rozmar (foka vagy jegesmedve) de utana fogok nezni a csaladfanknak.
Durvan este hat korul indultunk el haza, de utkozben meg beugrottunk Gabiekhoz ot percre valamit felkapni, amibol egy ora kavezas lett. Este nyolc ora korul vegre sikerult magunkat osszekaparni es autoba ulni. Bendi ot perc utan elaludt (O ilyenkor mar aludni szokott) es reggelik igy marad. Az ejszaka folyaman konzervalodik a tengeri soban, mert nem akartam felebreszteni es lefurdetni ("Legyen bennetek só, és éljetek békében egymással").
Utkozben neztuk a holdfogyatkozast.
"2010. július 26-án magyar idő szerint délelőtt kezdődik és délután és véget az év első holdfogyatkozása, egy részleges esemény, mely Magyarországról nem megfigyelhető. A látványosságot teljes egészében a Csendes-óceán területéről lehet megfigyelni, de Ausztráliából is végigkövethető az esemény szabad szemmel is látható része. Amerika nyugati és középső részéből, valamint Ázsia keleti és középső részéből a részleges fázis kisebb-nagyobb szakasza megfigyelhető. A részleges fázis maximumában is a holdkorong alig több, mint fele van takarásban, így nem számít veszteségnek, hogy tőlünk nem látszik a jelenség."

0 comments:

Post a Comment