Saturday, June 26, 2010

'Gekkoegerke'

Tegnap elott este Lorand fekiaballt nekunk az emeletre, hogy: "itt szalad egy 'gekkoegerke'." Lerohantunk Palival es megneztuk, hogy hova szaladt be az allatka. Lorand pont akkor lepett be a lakasajton es lent nem egett a villany (sotetedett mar) igy nem latta jol, hogy mi szalad de annyira meglepodott, hogy csak az csuszott ki a szajan, hogy 'gekkoegerke'. A vagy szocskat teljesen kihagyta.
Nekialltunk fulelni es a konyhaszekreny labazata alol a legbelso szekrenynel a sarokban elenk kapirgalas hallatszott. Ekkor mar sejtettuk, hogy ez eger. Elhuztuk a mosogatogepet es akkor teljesen megdobbentunk. Alatta egy nagy kupac gabonapehely volt osszegyujtve es szepen bespejzolva elemozsianak. Szoval most mar tuti, hogy egy egerkevel vezetek kozos haztartast. Mondjuk szamunkra ez nem ujdonsag, Uj-Zelandon is osztozkodtunk egy egerkevel. Azert igyekszunk tole megszabadulni,de nem lesz konnyu, mert most nincs macskank (meg mindig jobb egy egerke, mint egy meres pok, vagy kigyo).
Tegnap a sutes kozben beszelgettunk egy ausztral pasival es kerdezoskodtunk a kigyokrol, hogy volt-e mar a kertjeben es a hazaban. Meselte, hogy a kertjeben sokszor megfordulnak es a hazaban is talalt ketszer nagy barna kigyot (ez egy tamadó, agressziv allat). Ilyenkor azonnal megoli oket. Igaz, ezt nem szabadna, de szerintem ez senkit nem erdekel ilyenkor. Mondta, hogy vannak ilyen "szervek", akik kijonnek es begyujtik az allatot, de ahol a kigyot talaltak, onnan csak 100 meterre viszik el, mivel az nem jo az allatnak, hogy ha a sajat teritoriuman kuvulre helyezik. Mivel ez a pasi egy farmon lakik, igy lehet, hogy a 100 meter pont a farm kozepe lenne, ezert o nem hivja ki a "begyujto szerveket". Van erre egy eszkoze, ami hatastalanitja a kigyot (orokre).


0 comments:

Post a Comment