Saturday, May 15, 2010

Szosszenet

Atalltunk a heti nagybevasarlasra. Jobb igy, mert a zoldseg, gyumolcs nem birja ki ket hetig, igy amiatt ugyis el kell menni a boltba es ha mar ott vagyunk, ugyis veszunk ezt-azt.
Szoval hetente vasarolunk. A dolgaink 98%-at az ALDI-ban vesszuk. X osszegert legalabb masfelszer annyi kajat tudunk venni, mint Uj-Zelandon. A zoldseget es gyumolcsot is ott vesszuk altalaban. A banan szinte mindig 99 cent, mert sokszor akcios. Ha nem akcios, akkor 1.20. A szolo akcioban 1.99, ha nem akcios 2.99, az alma 1.99. Ezek az arak elso osztalyu termekek arai. Nekunk jo lenne a masod osztalyu termek is, de az ALDI-ban olyat meg nem lattam es a kozelben meg nem talaltunk kimondott zoldsegest.
A masik dolog, hogy a negy gyerekoc utan az allam nagyon magas tamogatast ad (eves 20 ezer AUD).
Azaz szep osszeget a zsebedbe tesznek azert, mert neveled a gyerekekekt, akik majd az allambacsi alatt fogjak az agytalat cserelni, ha eljon az ideje (ezert az osszegert szemet hunyunk afelett, hogy tobb az erdekes ember itt). Zelandon ennek a toredeket adtak (eves 4000 NZD). Azzal pedig nem mondok ujjat, hogy az itteni fizetesek magasabbak.

Ami kellemes csalodas volt, hogy semmilyen mellekize nincs az ALDI-ban vasarolt tejtermekeknek. A tobbi aruhaz termekeirol nem tudok nyilatkozni, kiveve a Pauls tejfol (Woolworth aruhaz), mert az is nagyon finom. Azaz, akarmit fozok, olyan, mint a jol megszokott otthoni izek. Hatranya, hogy eleg sokat eszunk, amiota itt vagyunk.

0 comments:

Post a Comment