Saturday, May 15, 2010

1000 nap

Milyen furcsa, hogy ennyire megy az ido. Ma vagyunk 1000 napja uton (Pali mar kicsit tobb ideje).
Amikor otthon vagyunk, olyan, mintha el sem jottunk volna. Meg aznap visszarazodunk az otthoni eletbe. A telefon allandoan csorog, jonnek mennek az ismerosok, mi is jovunk-megyunk rokonokhoz, baratokhoz. Minden ott folytatodik, ahol abbahagytuk. Az idoeltolodas miatt az "atallashoz" altalaban egy hetre van szuksegem, de nem okoz kulonosebb gondot napkozben. Kicsit korabban fekszek le es korabban kelek. A gyerekeknel valtozo. Mindegyiknel mashogy alakul. Bendeguz szokott hajnalban kukorekolni es emiatt neha "elhajol" napkozben egy oracskara. Bar legutobb Pali is nagyon koran kelt az elso heten, igy mindig volt friss kifli, mire felkeltunk, igaz csak egy hetig.:)
Tavaly pont majus 14-en indultunk haza. Iden egy kicsit eltoljuk, mert eppen hogy ideertunk, igy nem tudunk most hazamenni. A gyerekek csak par hete jarnak suliba, nem mehetunk el most par honapra. Szerettem volna, ha Regina tul lenne az evvegi vizsgain, mire megyunk, de sajnos nem lesz tul, mert mi ahhoz koran megyunk es nem tudja ennyire elore hozni oket. Nem baj, majd neha lemegyek vele Gyorbe es ott csavargunk. Szoval oktoberre tervezzuk a repulest, mert decembertol ugyis kezdodik a nyari szunet az iskolakban, igy boven lesz idonk otthon lenni. Bizunk benne, hatha feher karacsonyunk lesz. Bendeguz nem is emlekszik az otthoni telre, az utcan maszkalo telapokra. Biztos tetszeni fog neki.:)
Kb. harom (esetleg szuken negy) honapunk van arra, hogy megvegyuk a jegyeket (ami nagyon hamar eltelik). Mar nezelodok tobb fele, hol kedvezobbek a feltetelek. Most a FlightCentre adta a legjobb ajanlatot. Ok Uj-Zelandon is vannak, de meg nem vettunk ennel az irodanal jegyet, talan majd most. Innen AU-bol valamivel kedvezobbek a jegyarak. Ami viszont rosszabb, hogy mar ket gyerkoc 12 even felul van, azaz teljes aron utaznak. Gyerekmenut sem kerhetunk nekik, pedig az sokkal finomabb.:)

5 comments:

separate said...

Regina is szeretne addigar túl lenni minden vizsgáján... vagy legalább a mostaniakon :)

agica said...

Ha nem tomi magat halaszlevel, talan sikerulni is fog.:)))

Anonymous said...

Na most eszembe jutott, mar tobbszor is szerettem volna kerdezni, hogy ilyenkor, ha tobb honapra hazamentek, a suliban hogy allnak hozza? Vizsgaznak a gyerekek, vagy siman mikor visszaertek mehetnek vissza a sajat osztalyukba?

Zs.

agica said...

A kicsik mehetnek vissza siman az osztalyukba.
Itt altalanos iskolaban nem tomik a fejuket folos tanulnivaloval, igy siman behozzak, sot le sem maradnak.Ez csak a jatekrol szol, elmeny alapon valo tanulasrol. Ezert all AU es NZ elen az oktatasban a PISA felmeres alapjan.
A fiuk mar gimibe jarnak, igy ok csak a tanev vegen repulnek. Ott mar tanulnak, csoportokban dolgoznak, igy oket nem szivesen szakitanam ki suli idoben.
Gondolom, tudnanka potolni, de itt minden iskola termben masra fokuszalnak. Negy term van egy evben, es mind a negy masbol all.
Dec 10-en van vege az evnek es januar 24-en kezdenek. Talan ket hetet fognak hianyozni az ev vegen. Ok majd megint Palival repulnek.

agica said...

Brenda is kezdi a gimit jovore, igy at szeretnenk allni a teli hazajarasra. Nekik akkor van hosszu szunetuk, igy jobb, ha akkor jarunk haza.
Szoval ugy nez ki, hogy a magyar nyarakat kihagyjuk es szankozni fogunk cseresznyeszedes helyett.:)

Post a Comment