Friday, May 21, 2010

Nyócker

Ma Adam a bevasarlokozpontnal szallt le a buszrol, mert elment nezelodni. A madaranak akart venni valami kis jatekot es bement egy allatkereskedesbe. Amig ott bent lodorgott, az apja felhivta ot telefonon. A telefonjat meglatta ket tizenesves (inkabb 16-18), akik ugy gondoltak, hogy az nekik jar. Odamentek hozza a boltban es elkertek tole, hogy megnezzek. Adam odaadta. Ok visszaadtak. Aztan ugy tunt, mindenki megy a maga utjara. Ez a ket kocsog ratapad Adira es elkeztek kovetni. Adam mar kijott az utcara es elindult hazafele, majd megint leszolitottak, hogy megneznek meg egyszer azt a telefont. Adam odaadta (mert tudja, hogy nincs ertelme ellenallast tanusitania). A fiuk elkezdtek kerdezgetni, hogy mennyiert adna el. O mondta, hogy nem adja el, karacsonyra kapta. Mondta a kocsogoknek, hogy szeretne visszakapni a telefont. Ok azt valaszoltak, hogyha elmegy veluk ide-oda, majd megkapja. Adam megijedt es ramutatott az elotte levo hazra, hogy O ott lakik es keri a telefonjat. A sracok megijedtek, visszaadtak a telcsit. Adi atment az utca tuloldalara es bekopogott abba a hazba, amit a sracoknak mutatott. A hazbol ajtot nyitottak es Adam elpanaszolta, hogy mi tortent vele. Egy tok jo fej csalad lakott ott es az apuka hazahozta. Mondta Adamnak, hogy ha legkozelebb is ilyen problemaja van, nyugodtan kopogjon hozzajuk.

Elmentunk a rendorsegre panaszt tenni. Persze, eselyunk sincs arra, hogy a ket kocsogot megtalaljak, meg ha meg is talalnak, semmit nem tudnanak tenni veluk. Mondta a rendor, ha esetleg hasonlo panaszt jelentenek, akkor ez az info hasznos lehet. Tovabba megbeszeltuk, hogyha mi megismerjuk oket a a bevasarlo kozpontban, akkor hivjuk oket (marmint a rendorseget) es ok kijonnek.
Heti ketszer azert majd lemegyunk Adammal, mert sok fiatal srac flangal arra. Remelem, ok is jonnek meg oda.
Sajnos egyenruha nem volt rajtuk delutan haromkor. Vagy nem jarnak mar suliba, vagy csak ma nem voltak.

Megnyugtattam Adamot, hogy legyen eros, mert sajnos vannak ilyen emberek is boven es sajnos nem mindig lehet oket kikerulni.
Soha nem voltuk a rendorsegen ilyen problemaval, meg Magyarorszagon sem. Basszus, itt meg alig egy honapja vagyunk. Szoval a gyerekeket treningezzuk kulonbozo "tulelesi strategiakkal".
Sajnos muszaj, Ausztralai ide vagy oda. Sot, ha par szaz evvel viszanezek, akkor ezen nem is csodalkozom. Muszaj oket az eletre felkesziteni es tudniuk kell, mikor mit kell tenniuk.

A nap fenypontja a hazunk mogotti parkban volt. Ott setaltunk es meglattunk harom kengurut. Ott ultek a fuben. Aztan ott csucsult a negyedik, otodik hatodik, hetedik es nyolcadik is.:) A kicsik ott ultek a zsebukben. Ilyet soha nem lattam meg. Mindez tolunk kb. 20 meterre. Az egyik hatalmas volt. Akkora volt mint en es nem vagyok alacsony. Csak az az egy volt kirivoan magas. Kihuzta magat es figyelt minket. O lehetett az orszem.:) Edesek voltak.

Ma megvolt az elso munkanapom. Hetfon reggeles leszek, kedden delutanos. Ez a jovo heti beosztasom. Atlag heti ket-harom napot fogok dolgozni. Most meg komolynak tunik, hogy kulonbozo kodokkal lehet bejutnunk a noverszobaba, ha barmi tortenik a rankbizott emberrel, ami elter a megszokottol, mindent le kell jegyeznunk, gepre kell vinnunk. Mindenkinek van hazon beluli mobilja a kapcsolattartas vegett. A muszakban alig van nover, mindenki aszisztens.
A gyogyszerezestol a kotozesig mindent csinalunk. A csapat remelem jo lesz. A muszakvaltaskor mindenki elmondja a masik muszakosoknak, hogy mi tortent a nap folyaman a rabizott emberekkel. Pl. jo kedelye volt, evett, nem evett, itt fajt neki, ott fajt neki, hogy viselkedett, eltert-e a normalistol. Meg furcsa, hogy napi nyolc orat egy helyen le kell "huzni" es nem lehet ki-be, fel-le rohangalni. Amig hazhoz jartunk, utkozben be tudtunk ugrani ide vagy oda. Az nagyon kotetelen volt. Ez meg nagyon kotott.:)

6 comments:

Unknown said...

Uhhhh, komolyan összeszorult a gyomrom, ahogy olvastam! De Ádi nagyon ügyesen helytállt! Abszolút profin viselkedett!

agica said...

Kicsit zilalt volt szegeny, ezt latta rajta az a srac, akikhez bekopogott, azert hozta haza.
Most megbeszeltuk, hogy egyedul ne menjen a bevasarlo kozpontba.

Anonymous said...

szomorú dolog, de tényleg ügyes volt Ádi. Nálunk Miskolcon fényes nappal a főutcán szoktak felnőttekkel ilyet csinálni mostanában. Nagyon sajnáljuk (vagy ne sajnáljuk :) ), hogy már nem vagytok NZ-n, mert mi január környékén tervezzük a kitelepülést, és jó lett volna veletek megismerkedni. TKevés blogot olvas az asszony, de a tiéteket mindig szívesen olvassa... Egyébként tervezzük majd Hamilton környékét is alaposan megnézni, hogy hol válasszunk új helyet magunknak...
DenyVL

agica said...

Hamilton jo kis hely, bar nem sok a lehetoseg munka teren. Baratsagos varos. Sok sikert az uj elethez!

Anonymous said...

Hát sajnos ez már szerintem világszinvonalu ami Ádámmal történt. Egyre több a fiatal vandál. Nagyon utálom őket. A rendőrség helyében be is szüntetném a gyerekbandázásokat! Nálunk mindig jár rendőr a bevásárlóközpontban is. Voltunk az outlet-ben a gold coaston és ott is sok biztonsági őr járkált. A mai gyerekek szörnyen utálatosak, agresszivok és huligánok tudnak lenni sajnos. Jobb dolguk nincs mint bandázni.....

agica said...

Nalunk a bevasarlokozpontnal van egy kis rendorseg. Kihelyezett iroda fele. De ugy latszik nincs sok visszatarto ereje.

Post a Comment