Tuesday, May 18, 2010

Csoki barat

Bendeguz ma kapott az osztalytarsatol egy szuletesnapi meghivot.
Furdes kozben beszelgettunk, kerdeztem tole par dolgot ezzel kapcsolatban.

En: Kitol kaptad a meghivot?
Bendi: Adam-tol.
En: Adam a baratod? Milyen kisfiu (arra gondoltam, hogy mondjuk aranyos, kedves)?
Bendi: Brown. Looks like a chocolate. I wanted to eat him, but I can't eat a person (itt mosolygott ).

Szoval Adam egy barna kisfiu. Bendi azt mondta, hogy baratok. Meg nem lattam ot, igaz harom hete nem voltam a suliban (kivetel anyak napja). Holnap megyek, mert teli egyenruhat kell vennem a kicsiknek, igy en kiserem Bendit az osztalyaba es majd megkoszonjuk a meghivast 'Brown' Adam-nak. Kivancsi vagyok, hogy etcsoki vagy tejcsoki. Mondjuk a fehercsoki mellett mind a ketto jol mutat.
A zsur csak junius elejen lesz, ugyhogy nem kell kapkodnunk az ajandek vasarlassal.
Most a hetvegi kajalasra probalom osszeszedni a hozzavalokat, de elotte magamat kellene.:)

Bendit szetszurkaltak a szunyogok. Senki mast, csak ot. Azt hittek az utcabeliek, hogy baranyhimlos. Ma elmentunk a patikaba venni kenocsot a csipesekre. Kaptunk egy nyugtato zselet, amit mar ismertem Uj-Zelandrol. Aztan eszembe jutott, hogy jo lenne megelozesre is valami. Kerdeztuk a csajtol, hogy van-e valamilye erre a celra. Mutatott parat, de lathatta, hogy sokaljuk az arat es nem volt meggyozo a termek sem. Mondta, hogy menjunk at a Woolworth-be es vegyunk ott Off spray-t, mert az nagyon jo es olcso.
Tuti nem jutalek alapon dolgozik.:) Atmentunk a Wooli-ba, megvettuk az Off-ot a jo oreg Johnsontol.

A baranyhimlorol eszembe jutottak az oltasok.
Nekunk egyik iskolaban sem kertek az oltasi konyveket. A Centerlink-nel (folyosito szerv) sem kertek, mert a csaladtamogatashoz nem kell, azt anelkul is folyositjak. A napokban kuldtek egy levelet Bendeguznak, hogy itt melyek az ajanlott oltasok het eves kor alatt. Ebben kertek, hogy irjam meg nekik, hogy nekunk ebbol mi van meg. Nekem ugy tunt, hogy nem sok. Itt meg a baranyhimlo ellen is javasoljak az oltast. Nekunk pl. az ellen sincs. Mondjuk, mar tul is vagyunk rajta, de igazolni nem tudom, mert nincs nyoma sehol.
Szoval nem szeretnenk tovabbi oltasokat, esetleg majd a nagyoknak a hepatitis-t. Majd kifaggatom Tokos doktort, mit gondol errol. Amit O mond, azt elhiszem (O egy nagyon tisztesseges es alapos orvos). A nagyoknak nem jott ilyen level, igy nem tudom, hogy het even felul mi a helyzet az oltasok teren.

5 comments:

Sári Kata said...

A nagyok 8-dikba kapnak oltást a suliba, bárányhimlő és hepatitis ellen. A bárányhimlőt mi nem kértük, mert voltak otthon. A Bendinek ne gondold, hogy nem fogják kérni, hogy meglegyenek az itteni oltások. Csak agyhártyagyulladás ellen asszem 3 oltás van. Mi nem küldtük be időben az igazolást (mert nem kaptuk meg) és megvonták a családit addig, amíg pótoltuk. Nagyon komolyan veszik.
Ki ez a doki???

agica said...

Majd kiderul, hogy kerik-e vagy sem.
Nekunk nincs agyhartya ellen oltasunk. A nagyoknak sem. Nekem a nagy mar kilencedikes, o igy lemeradt a nyolcadikos oltasrol is. A doki az otthoni gyerekorvosunk. Nem sokat latogattuk eddig sem, de most sem.:)
Szerintem, ha kotelezo lenne az oltas, akkor kozossegbe sem mehetne a gyerek elotte.
Kivancsi leszek, irak-e majd.

agica said...

Ja, es ha komolyan veszik, a nagyoknak miert nem kertek az oltasait?
Vagy csak ido kerdese?

Sári Kata said...

Nem, a nagyoknak már nem fogják kérni az oltásokat. A kicsiknek 4 éves korig kell, hogy megkapják az összest. Lehet Bendivel már nem fognak "törődni", mert ugye ő 5,5 éves így nem biztos, hogy eszükbe jut. :))

agica said...

Ertem. Remelem, errol akkor lemaradunk.:)
Amikor NZ-re kerultunk, 2.5 eves volt.
Ott nincs kotelezo oltas, azert nem kaptunk.
De az oltasoi konyvet NZ-n elkertek az oviban, de csak az oviban, a suliban mar nem. Nem is ertettem, hogy miert kertek el, ha nem kell oltas.
Mindegy.:) Itt a nyar megint! Ez a lenyeg! :))

Post a Comment