Friday, May 7, 2010

Cleveland

Ma Cleveland-re mentunk osszeroffeni Gabiekkal. Jott meg ket masik csalad is, akiket ott ismertunk meg. Egy nagy partmenti parkban voltunk, ahol volt jatszoter (es WC is, amit tobbszor kiprobaltunk), igy a gyerekek is feltalatak magukat. Bar az ido jo reszet a parton toltottek, ahol homokoztak es rakokat nezegettek. Kajalas kozben a fiuk (itt az apukakra gondolok) a katonasagban szerzett elmenyeikrol sztoriztak. Arrol most nem irnak, mert nem szeretnek abuzalni senkit.:) Kora delutan a masik ket csalad hazament, Gabiek es mi meg maradtunk.

Elmentunk megnezni az utcakat, hazakat. Hatalmas palotakat lattunk. Attila (aki Gabi szerencses ferje) meg is jegyezte, hogy nemely haz nagyobb, mint a mi Balassa Iskolank.:) A hazak kozott marina-k voltak, ahol a lakok tartottak a kulonbozo meretu hajokat. Nemelyik hajo akkora volt, mint az Esztergom-Visegrad kozott kozlekedo setahajo.:) Az utcak jarokobol voltak, nemelyik garazs elott metlaki volt (de olyan minosegben, amit az emberek tobbsege a lakasban sem engedhet meg maganak).
De mivel sehol nem lattunk helikopter leszallot, igy ugy dontottunk, hogy ezen a kornyeken tuti nem berelunk hazat. Mert ugye ha osszedobunk egy helikopterre, akkor nem tudnank megoldani a fel es leszallast.:)

Amikor kigyonyorkodtuk magunkat, leultunk a partra. A gyerekek elmentek 'zsibbasztani' a helyi pecasokat, akik viszonzasul erdekes torteneteket meseltek.

Valamelyik gyerek letepett egy zacskot, ami a kutyaurulek osszeszedesere szolgal es beletett egy kislabdat, ami pattogott, ahogy dobaltak (a zacsi uj volt:)). Bendeguznak ez nagyon tetszett es amig setaltunk azzal jatszott, hogy dobalta a zacskot . A jarokelok es pecasok meg dobbenten neztek, hogy a hulye "turista" nem tudja, hogy abban a zacsiban kutyaszar van es a gyereke azzal jatszik.
Errol eszunkbe jutott egy regi vicc, amin jokat rohogtunk. Bar maga a vicc nem ugrott be, csak az, hogy van egy vicc, de az is eleg volt a hatashoz.:)
Utkozben volt amator futoverseny (eredmenyrol nem szamolok be), gordeszkazas, ricsaj.
Ebben a parkban is talaltuk egy eltevedt bevasarlo kocsit.
Este nyolc elott ertunk haza. Jol ereztuk magunkat. Sajnos nem csinaltam sok kepet, de azert egy kettot itt meg tudtok nezni.

4 comments:

Zafi said...

Ha legközelebb arra mentek sütögetni, útközbe felvehetnétek, mert azuram elment nyaralni haza honba. És nincs akivel sütögessek :D
Amúgy még mindig tök jó idő van napközbe de éjszaka én már pizsibe alszom, hüvös van.

agica said...

Sajnos nekunk csak hat uleses az autonk, igy max. a tetocsomagtartora tudnank felkotozni.:)
De persze, majd szolunk es akkor valahogy megoldjuk.

Zafi said...

Ha majd máskor is mentek clevelandba, azért a partnál a parkolórésznél vigyázzatok, meg a parkba se árt néha. Múltkor voltunk (mindehéten megyünk,kivéve most mert egyedül vagyok) és láttunk azért néhol kutyaszart, meg egyszer egy véres eldobott fecskendőtüt. Este járnak oda időnként fiatalok bedrogozni, vagy turista backpackersek. Nem szeretem főleg ezen utóbbiakat, iszonyat mocskosak tudnak lenni maguk után, azt ott játszanak a gyerekek pár méterre tőlük :(

agica said...

Most nem volt semmi gaz. Igaz, este hat utan indultunk haza.

Post a Comment