Saturday, February 20, 2010

Penteki hangulat

Most kezdodott csak a het, de mar olyan vagyok, mintha pentek lenne.:)
Az elmult ket hetem eleg huzos volt munka ugyben. A mostani ketto kicsit szellosebb lesz. Legalabbis eddig ugy nez ki.
Marcius 08-an megyek elsosegely tanfolyamra. Ezek a tanfolyamok csak ket evig ervenyesek, de ez nekem kell a munkavallalashoz. Szerencsere nem hosszu, csak egy napos. Kozben kreszre is mennem kene mar, mert szorit az ido. Jovo heten mindent le szeretnek zavarni, ami rajtam mulik.:) A kocsit penteken visszuk muszaki vizsgara. Akkora kaptunk idopontot. Ma elvittuk a muhelybe, de a srac mondta, hogy van vele valami gebasz es egy fel napos melo lesz (es egy heti fizetes), igy most nem tud nekiallni hirtelen.
Sajnos Tomi csak ugynokon keresztul repulhet, igy nincs valasztasunk, fizetunk (mivel uszni nem tud).
Vegre megkaptuk a referencia levelet a hazberlessel kapcsolatosan, igy tudjuk kuldeni Brisbane-be. Nagyon szepeket irtak rolunk, nem is ismertem magunkra. De tudta a tulaj, hogy csak igy tud megszabadulni tolunk.:) Ha nincs valakinek referenciaja, nehezebben tud hazat/lakast berelni. Nem lehetetlen, mert amikor idejotttunk, akkor nem volt referenciank es nem is fizettunk ki elore tobb honapot es megis sikerult hazat talalni, de mivel mi most csak innen a tavolbol probalkozunk, amig nem vagyunk ott, igy azert jobb, ha a jelentkezesi lap melle csatolunk egy "csillogo" referencia levelet is. Gabi, nalatok is igy van?

1 comments:

Gaabee said...

itt nincs ilyen referencia dolog. 4 féle lakhatás van.
1-saját. jaaaaaaaaaaaa, miböl is?
2-sima albérlet. 3 havi kaucio, 3 havi jutalék a lákást adó ügynökségnek. a bérleti díj meg nem kevés. s a kukába megy ugye, mert más zsebében landol... hááát...
3-gemeinde, az olyasmi, mint otthon a tanácsi. de ezek felujitott lakások. már csak A kategoriában, igy elég drágák, a régi olcsoságuk már csak azokra vonatkozik, akik 1000 éve ilyenben laknak
4-genossenschaft, itt befizetsz egy beugro összeget. ált 20-45 ezer euro körül (van persze többér is), s ezek után a bérleti dij kicsit kedvezöbb, mint egy sima albérletnél. ha kiköltözöl, a beugro összeget visszakapot, minusz évi 1%. ami 10 évnél és 40ezer beugronál.. na ja. ne én számoljam ki, mert Duci elájul :)
tehát én itt ez utobbit tartom aránylag emberbarátnak. nem kell hozzá semmi extra, csak iratok és pénz.

Post a Comment