Sunday, January 10, 2010

Sietos uj ev

Veszesen kozeledik a majus. Altalaban ilyenkor szoktunk hazalatogatni. Ez most remenyeink szerint kicsit ki fog tolodni julius kornyekere. Mivel mar 6 hete tul vagyunk az orvosi vizsgalaton, ami kell az ausztral bevandorlasi hivatalnak, igy barmelyik "pillanatban" megkaphatjuk a vizumot. Persze, meg mindig benne van a pakliban, hogy elutasitanak. Optimista ember leven most csak arra gondolok, hogy nem fognak minket elutasitani. Szoval ket verzio van.
Az egyik, hogy megkapjuk a vizumot. Ez esetben teljes gozerovel indul a munkakereses a masik szigeten. Amig nincs munka, nem megyunk at (max. Pali interjuzni). Mi (egyelore) ragaszkodunk Brisbane-hoz. Igy szukul a lehetosegek kore. A munka keresessel majus legveget huztuk meg hataridonek. Azaz, ha majus legvegeig Pali nem tud elhelyezkedni a kivant helyen, pozicioban stb. a masik szigeten, akkor a hazautunk valoban majus lesz. Mivel itt kezdodik a tel es az itteni lakasok nagyon nem az itteni idojarashoz vannak kialakitva (meg az ujak sem igazan), igy a telet most sem toltenenk itt, ahogy tavaly sem tettuk, csak tavaly meg visszajottuk, de a mostani uttal mar nem all szandekunkban visszajonni Uj-Zelandra. De, ugye optimistakent azt gondolom, hogy Palim munkat kap a sajat magunk altal meghuzott hataridoig es aprilis majus kornyeken az utunk Brisbane fele vezet, igy a hazalatogatasunk valoban kitolodik julius kornyekere.
Rengeteg cuccunk arra var arra, hogy utra kelljen (na jo, nem olyan sok, negy bananos lada + Tibor), csak azt nem tudom, hova kuldjem oket. Katanak Brisbane-be vagy haza? Bizunk benne, hogy most mar nemsokara kiderul sorsuk es ugye a mienk is.:)

0 comments:

Post a Comment