Wednesday, January 6, 2010

Cegeny macsek

A macskankrol annyit, hogy egy igazi harcos kandur. Ejjelenkent gyakran harcol a kornyekbeli macskakkal es reggel, amikor hazajon ossze-vissza van tepve csorikam. Az egyik fulen egy szabalyos lyuk van, ami mar ugy is marad. Ket hete nagyon osszepofoztak es nagyon "rolytos" lett a pofija. Az egyik ir szomszedunk meg is jegyezte, hogy ha az o macskaja lenne, mar reg beadta volna a menhelyre. Nem ertem pontosan mire gondolt. Bar en ugyanezt mondom az o gyerekeire.:)
Ez egy kandur es a kandurok harcolnak. Lehet, hogy o ezt nem tudja. Mindegy. Vegre helyrejott a macs, mar ki mertem engedni vilagosban is:) es erre ma megint olyan a feje, mint a tesztszuro. Teli van lyukasztva fognyomokkal. Ilyenkor ilyeszto de par nap utan ujra kisimul a pofija. Mar kicsinek lattuk rajta, hogy eleg bator, mert nalanal nagyobb patkanyokat hozott haza es tette le a cipom melle. Amikor reggel ugrottam a cipombe hat ize, gondolhatjatok. Mostanaban nem hoz, csak madarakat, de abbol van, hogy napi kettot-harmat is. Most sok fioka tanul repulni, igy konnyebben aldozatul esnek szegenyek. Amikor meg otthon pihen, akkor igazi kis cicus. Mindig ott van, ahol a gyerekek jatszanak, nem akar semmibol sem kimaradni. Olyan hangosan dorombol, mindig a hajomotor jut rola eszembe.:)
Ma elmentunk egy Szamar farmra, ami itt van 15 precre tolunk. Nem volt otthon a tulaj, de azert korbeneztunk. Megsimogattuk a szamarakat, kecskeket. Volt nyuszi, baromfi es emukat is lattunk, de hozzajuk nem tudtunk bemenni. Majd visszanezunk legkozelebb is, amikor otthon lesznek.
Brenda ma koran reggel elment a baratnojevel "kovulet vadaszatra". Kicsit furcsan hangzik magyarul (fossil hunting). Olyan partszakaszon turaztak, amit nagyon-nagyon regen tenger boritott. Szep koveket hozott haza. Nagyon jol latszanak a kagylo nyomatok rajtuk.
Szegeny gyerek ezeket cipelte hazaig.:)

0 comments:

Post a Comment