Friday, December 18, 2009

A Vilag "legedesebb" helye

Ma elmentunk a Candy Land-be. Ez amolyan "Cukororszag" magyarul.:) Megmutattak, hogy keszulnek bizonyos edessegek, aztan kostolhattunk is beloluk. Megnezhettuk a nyaloka keszites folyamatat is. Mindent kezzel csinaltak es olyan oreg gepeken, amiket szerintem mashol nem is lehet "forgalomban" latni.:) Az altalanos iskolas eveim jutottak eszembe a nyaloka keszitesrol. Olyan volt a "muhely", mint az egykori tecnika termunk.:) Itt mindenkinek lehetosege volt elkesziteni a sajat nyalokajat. Vegigneztuk, amig a "cukrosbacsi" megcsinalja a "cukorkukacokat", aztan utana megkaptuk oket formazasra. A kesz formakba marcsak egy palcikat szurtunk es keszen is voltunk. Mi csigabigat formaztunk es raultunk. Igy kaptuk ezeket a szep tarcsakat.:) Az en tarcsam lett a legnagyobb, mert az en fenekem volt a legnagyobb.:)
A "gyarnak" volt egy bolt resze is, ahol lehetett vasarolni helyben keszult edessegeket es formakat a csokolade kesziteshez. Tovabba volt egy kis helyiseg, ahol regi csokiformazokat, kulonbozo gepeket es ustoket lathattunk az 1930-as-1940-es evekbol. Nem sok kulonbseg volt ezek es a mostani gepek kozott. Nekem legjobban a regi rezustok tetszettek. Az egesz Candy Land nekem egy kicsit "leharcoltnak" tunt, de attol fuggetlenul jol ereztuk magunkat. Kepek itt vannak es irtam ala szoveget is, hogy mi micsoda es hol van.:)

2 comments:

Regina said...

Tök jó amiket fel szoktál tenni a blogodra.
Nagyon jók ezek a színes nyalókák.
Ezek a nyalókákat Te csináltad?
Brendát puszilom.
Jázmin

agica said...

Igen, kerlek szepen, ebbol az egyiket en csinaltam:) Mas tollaval nem ekeskedunk:))) A szornyu agglegenyszurke szinu pulton van lefenykepezve.
A neked szant karacsonyi csomag uton van (ami husvetre fog odaaerni:)), igy ezt mar nem tudom utana kuldeni:)

Post a Comment