Wednesday, November 18, 2009

Gondok:)

A fiuknak az ESOL (English for Speakers of other Languages) osztalyban lesz egy ev vegi buli, ahova mindenki a sajat orszaga specialitasat viszi. Nem tudom, mivel rukkoljak elo. Nincs sok idom ra. A lanyomnak mar nincs ESOL-ja. Nem tudom, hogy kitol orokolte a nyelverzeket, de jol jart vele. Bar o az, akinek ha bevarnak a szajat, akkor a feneken tanulna meg beszelni. Tegnap megkertem, hogy kerjen fekete cernat es tut a szomszedtol. Erre ramnez es azt mondja, hogy o nem tudja, mit jelent a tu angolul. Mondtam neki, nem baj, kersz cernat, a tobbit meg mutogatod (en sem tudtam). Hozott is. Megint gazdagodott a szokincsunk.:) Megkaptuk a "behivot" Bendeguz orvosi vizsgalatara (igazabol nover vegzi). Itt pl. a rakszurest es a borkinoves eltavolitast is a nover csinalja. A tobbi dologban nincs tapasztalatunk. Az orvos meg a kozelben sincs. Igazabol nincs is ra szukseg ilyenkor. Szoval azert kell mennunk vizsgalatra Bendivel, mert a lelkem 5 eves maholnap, es kezdheti az iskolat februarban. Eddig ugy voltunk vele, hogy ne kezdje a sulit, mert nemsokara jon az eves hazalatogatas es az 2-3 honapig tart (ha mar lud, legyen kover).:) Meg ugye mar nem tervezzuk a visszajovetelt (bar barmi megtortenhet), szoval arra a par honpara nem lattuk ertelmet. De most viszont ugy latjuk, hogy iskolaban a helye. Szoval meg megy a filozas. Minden esetre az oviban jeleztem, hogy marcius vegeig szamitsanak rank. Max. lemondjuk. Mondtam Bendinek, hogy keszuljon, mert majd megvizsgaljaka szemet, fulet, megmerik stb. Erre O levetette magat a kanaperol valami tigris ugrassal es kozolte, hogy O mar nagy fiu es megy iskolaba. Sokat emlegeti. Gondolom az oviban mindennap teriteken van. Az iskola itt nagyon gyerekcentrikus. Az elso hat osztaly az otthoni nagycsoportnak felel meg.:) A nagyok imadnak suliba jarni. Elmeny alapu az oktatas, nincs tekintely elv es nem terhelik oket felesleges hulyeseggel. Bar sajnos a palyara nem alkalmas neveloket itt sem lehet kikerulni. Attol, hogy mosolyog es megkerdezi, hogy vagyok, az nem azt jelenti, hogy jo pedagogus. Tegnap este tanc utan megint usszeult a "szemuksemalljol" noci klub. Egy taggal bovultunk. Eltrecseltunk az elet lenyeges dolgairol. Vegre megtudtam, hogy mi kell az igazi kinai leveshez.
Persze, a neten vannak ilyen olyan receptek es le is irjak, hogy mi kell bele, de ugye a hozzavalokbol is tobb fele van, igy soha nem volt olyan a leves, amilyet en szerettem volna.
Hong-Kong-ban olyan etteremben jartunk, ahol mi magunk "foztuk" meg a levest. Kihoztak egy husalaplet egy olyan edenybe, ami olyan, mint a petroleum lampa, csak nem uveg a nyaka, hanem egy fem tanyer van rajta. Egy masik tanyerban zoldsegek voltak es onnan lehetet beledobalni mindent a rotyogo levesbe. Azt tettel bele, amit akartal es addig fozted, amig jolesett.
Amikor mar nem kellett a tuz, eloltottad. Nagyon tetszett ez az edeny, de sajnos nem tudom, hol lehet venni. Pedig kerestuk tobb helyen.
A lenyeg, hogy a hosszutavu terveinkkel kapcsolatosan halvany fogalmunk sincsen itt es most.
Megyek es csinalok egy Szekszi Poharkremet. Az mindig jol jon. Bar okosabb nem leszek tole.

0 comments:

Post a Comment