Saturday, November 21, 2009

Bombariado

Nem tortenk sok minden ezen a hetvegen. A gyerekek golfozni mentek a haverjukkal, mi meg itthon bolhatlanitottunk. Elsozor a macskat, aztan a lakast. Egyre tobb bolha ugrandozott itt-ott, aztan ugy dontottunk, hogy veszunk "bolha bombat" es kiirtjuk oket. Itt oriasi divat a padloszonyeg es ezek boldogan teszik a serkejuket ide. Mivel a normalis futes nagyon ritka igy a parketta vagy a keramia kizarva, mert az ember laba odafagyna. Elvetve talani egy-egy hirdetest, ahol irjak, hogy van padlofutes, esetleg dupla ablak es meg szigeteles is, de nagyon-nagyon keveset lattam a ket es fel ev alatt az eszaki szigeten. Mondjak, hogy itt nincs olyan hideg, mint otthon es hogy sokkal jobb a klima. Ez igy is van. A gond nem ez. Hanem az, hogy az itteni hazak nem az itteni klimahoz vannak kialakitva. Lehet itt 15 fokos nappali csucshomersekletes tel, ha ejszaka van, hogy 0 (volt mar -2) fok van es az ember szetfagy a lakasaban reggel, amikor kimaszik az agybol. Mi egy uj hazban lakunk, ahol mar van szigetels is!!! es elektromos futes, de sajnos szimpla ablakokkal. Laktunk az elejen negy honapig egy regiben, ahol meg szigetels sem volt. Az ember latta a lehelletet a konyhaban reggel. Hiaba futottunk, szigeteles hijjan kiment a meleg (a fuggonyok meg mozogtak a lakasban a kinti szeltol). Amikor hideg van, a mostani hazunkban furdes utan gozolog az egesz csalad. Mar csak a kokusz illat hianyzik, mint a regi diszkokban.:) Amikor tel van, iszonyat rossz ezt atelni nekem (meg a WC deszkara is szormet teszunk, mert nagyon hideg). Na, most elkanyarodtam. Szoval a lenyeg, hogy bolha bomba riadonk volt. Ez a "bomba" egy spray dobozban van, amit a szobakban kell elhelyezni es "beuzemelni". Ez szepen kinyomja magabol a bolhaolo szert. Ket oraig nem szabad bemenni a helyisegbe. Allitolag kilenc honapig hatasos. A macska is kapott cseppeket, igy o is bolhamentes lesz. Szoval eljuk a bolhamentes emberek bolhamentes napjait.

3 comments:

Gaabee said...

na igen. irigylésreméltó, hogy felétek nincs hideg, mármint nincsenek kemény minuszok, s többet hordhattok pólót, mint mi. úgy értem, pulcsi és kabát nélkül :) :)
de hogy ne legyen fütés, ne legyen szigetelés, viszont legyen padlószönyeg.... hááát....
(ma csinálok máglyarakást, ha minden terv szerint alakul :)

agica said...

Sajna sok az asztmas is. Sok haz nem tud kiszaradni, peneszes, budos, dohos. Szerencsere mar "kampanyolnak" a szigeteles miatt es a dupla ablak is "elokerult".
Mar csak a futesrendszer kell es tuti lesz:)
Szeretem a maglyarakast. Beultetted a bogarat a fulembe:) Igaz, itt nincs olyan kifli, mint otthon a Suniben, de majd megoldjuk.
Inkabb legyenek minuszok, csak az ember a hazaban ne vacogjon.

Gaabee said...

én baguette-böl csinálom. itt sincs süniskifli :)
(s bogárnak szántam)

Post a Comment