Wednesday, August 26, 2009

Jo ido, pukekok, fott tojas (egy kicsit maskepp)

Par napja nagyon kellemes ido van. Ejszakara mar nem futunk, csak reggel,amig keszulodunk.
Igy a het vege fele haladva elegge elnyulok, a het elejen meg meg el vagyok nyulva. Szoval szerda az egyetlen nap, amikor "hasznalhato" vagyok. Egyik nap mar koran reggel megnevettetett a kis furtos szoszike. Hatalmas kod lepte el a kornyekunket. Kinez az ajton es megkerdezni tolem:"anya, mond meg, hogy ki csinalja ezt a nagy fustot. Most mond meg. Nezd meg, hogy mekkora". Olyan helyes volt:).
Kikeltek a tolteni valo (tv) parika palantaim. Kb. 2-3 cm-esek. Most meg a konyhaablakban erosodnek. Ha elerik a 10-15 cm-ert, akkor majd kiteszem oket a kertbe. Maradt egy kis tonhalas rizsunk ebedrol. Mivel "Pukekoink" rajonganak a fottrizser, igy meghivtam oket is ebedre:) Tudni kell roluk, hogy nagyon-nagyon irigyek. Kepesek a kaja felett percekig civakodni egtelen sikitozasok kozepette. Kergetik egymast, egymasnak szaladnak es "tollbakapnak", mig ezalatt a kis verebek boldogan elhordjak a cuccost. Akkor nagy a boldogsak, ha egy lavornyi kajat teszek elejuk. Nem valogatosak. Szeretik a zabpelyhet, fottesztat, fott tojast/rantottat, fott leveszoldseget, gyumolcsoket, sutiket es a husit is. Nalunk ok a kismalacok. A hangjuk a meg belul ki nem szaradt sipolos gumikacsara emlekeztet. Akinek van gyereke, tudja mirol beszelek:)
Kedves tajvani ismersom megosztotta velem az altala keszitett fott tojas keszitesi modjat. O maskepp fozi, mint mi. 2/3-resz szojaszosz, 1/3-resz viz, anizs, baberlevel keverekbe teszi a tojasokat, majd megfozi. 2-3-4 napig allhagyja ebben a "leben", es utana fogyasztja. A szine eleg bizar, de nagyon finom. A Vizipok nagy sikerere valo tekintettel megvasarlotuk a legkisebbnek dvd-n a Futrinka utca-t, a Nagy Ho-Ho-Ho-Horgaszt, a Frakk-ot es a Lolka Bolkat. Bizom benne, hogy ezeket is a "kedvencekhez" tehetjuk majd.

0 comments:

Post a Comment