Wednesday, September 22, 2010

Osztunk, szorzunk, dobozolunk

A mi lapoparkunk mellett felepult egy ugyanilyen park. Azaz, meg nincs teljesen kesz, ket sorhazat fejeztek be, a tobbi mar teto alatt van, de meg folynak a belso munkalatok es hatra van meg a parkositas is. Ev vegere elkeszul az egesz utca. A mi utcank U alaku es az U betuben van egy park. Nem mesterseges, hanem igazi. Na, ezt jol megirtam.:) Szoval igazi nagy fakkal, bokrokkal, fuvel. Nincs benne semmi direkt odacsinalt dolog, nincs benne disznoveny, sziklakert, hanem egy park. Szoval a lenyeg, hogy az uj lakoparkban mar kineztem egy lakast magunknak. Ugyanolyan, mint a mienk, meg talan a szine is olyan lesz. A kulonbseg az, hogy az erkelyunk az erdore nezne. Arra az erdore, ahol az elso koalat lattam (marmint szabadon) es ahol azok a kenguruk laknak, akik az utcank vegenel levo kishid utani parkban szoktak legelni. A mostani lakasunk egy masik lakasra nez. Ez nem kulonosebb tragedia, ezzel egyutt tudtunk elni. Foleg a gyerekek, mert az egyik haverjuk ott lakik, igy este a szobaablakon keresztul ment a tracsparti. Mivel ugy alakult, hogy az osszes gyerek velem utazik es a van egy csomo uj lakas mellettunk, igy ugy dontottunk, hogy a Pali miatt nem erdemes a mostani lakast megtartani (szegeny apank:)), mert a vegen eltevedne a harom szobaban. Kiszamoltuk, hogy november elsejetol januar kozepeig tiz het van (nem is volt bonyolult, meg nekem sem) es erre az idore osszesen 3250 dollart (650 ezer Ft) fizetnenk a "semmire". Hiaba fedezi ezt az osszeget a gyerekek utan jaro centerlink, nem eri meg. Ugy dontottunk, Palit elhelyezzuk valahol (max. nalunk a nursing home-ban, mert egy nehez nap utan olyan arca van, hogy siman bevennek:)) es a motyonk megy a raktarba havi 125 dollaert. Azaz, ha harom honapot szamolunk, akkor 375 dollarbol megvan a tarolas (itt mar nem ment a tiz het:)) es megsem 3250. Igy a ketto kozotti kulonbseg a zsebunkben marad.
Szoval felmondtuk a berletet november elsejetol es most a hatralevo egy honapban ismet dobozolunk.
Ami feltunt, hogy fel ev alatt iszonyat mennyisegu szart osszegyujtottunk.
Otthon hagytunk egy komplett haztartast, Uj- Zelandon felhalmoztunk meg egyett, itt a harmadikat. Meg egyet ossze kell gyujtenunk es mind a negy gyerek kap egyet-egyet.:)
Tul egyszeru lett volna ugy hazaindulni, hogy csak felkapjuk a borondoket. De hat ez az osszeg mar boven eleri azt, amiert hajlando vagyok dobozolni.

4 comments:

Unknown said...

Palit végül hova költöztetitek? Vagy beköltözik a raktárba a dobozok mellé esetleg? :)

Unknown said...

Valamit nem értek. A történet elejéhez hogy jön, hogy a szomszédban építkezések vannak. Azt hittem az elejéből, hogy vesztek egyet. :D

Unknown said...

Vagy valamelyik félkész házba költözteted Palit titokban? :D

agica said...

Nem. Amit most epitenek (kb. 80 lakas), az lesz kesz, mire visszajovunk.:) Vegul is ez a lenyege, mert igy ugyanitt kapunk lakast. Ha nem lenne ez a lehetoseg, akkor nem biztos, hogy feladtuk volna a rentet.
Pali nem tudjuk, hogy hova tesszuk. Passz.
Koszi rendes vagy a fuvarral kapcsolatosan.:)

Post a Comment