Wednesday, July 21, 2010

Villanyszamla

Megjott a villanyszamlank, amit harom havonta kuldenek. Nekunk ez az elso.:)
Itt Brisbane-ben villanytuzhelyunk/sutonk van es hasznaljuk is rendesen. A mosogep napi szinten megy. A mi masinank nem a legujabb enegriatakarekos, de egy ujszeru hasznalt "Rozi" es jol mos. Szaritogep ugyanez, megy napi szinten, de minden masnap tuti. Napi szinten tobbszor hasznajuk a vizforrralot es a mosogato gepet is. Az elektromos futest reggel hasznaljuk, ha nem dolgozom, ha dolgozom, akkor nem, mert Pali elvan reggeli 20-22 fokban (pingvin:))). Estefele ha meg lent vagyunk az also szinten, akkor bekapcsoljuk, ha fazom (rajtam kivul senki nem fazik soha).
A villanyok szinte mindig es mindehol egnek. Kicsi a lakas, nagy a "rakas", mindig mindenhol van valaki. A szamitogepek egesz nap be vannak kapcsolva. Este a TV-t is bekapcsoljuk es filmeznek a gyerekek vagy konzoljatekoznak.
Igy harom honapra 300 AUD lett a szamlank.
Uj-Zelandon ugyanez a felallas volt, csak ott gazzal foztem es csak a suto volt villany. Ott ugye szukseg volt olajradiatorokra es elektromos lepedokre is. Majustol szeptemberig atlagosan HAVI 350 NZD volt a villanyszamlank es a tel kozepen mindig sikerult egy 600 NZD-s szamlat osszefutenunk egy honapra. De nem izzadtunk soha (csak amikor megkaptuk a villanyszamlat:)).

Most elgondolkodtam, lehet hogy itt telen kevesebb az emberek szamlaja es nyaron tobb a legkondi miatt?:)

Ami viszont idegesit, hogy a tetu lassu limitalt internetre tobbet fizetunk egy honapban, mint a hattagu csalad nem energiatakarekos aramfogyasztasara.

0 comments:

Post a Comment