Thursday, July 29, 2010

Lazitunk

Sok fenykepet csinalunk a gyerekekrol, de azert szeretem, ha par evente egy profi fotos is keszitene roluk kepet. Vegre sikerult idopontot egyeztetnunk Zitaval, igy most vele fogunk fotozkodni.
Oktober elso hetvegejere tettuk az idopontot. Mivel eleg elfoglalt, igy idoben le kell fogalnunk a kiszemelt idopontot es ugye nekunk sem jo akarmikor es a hazaut elott szeretnenk megejteni.

Erdekes, hogy szivesen veszunk igenybe magyar szolgaltatast, sot eloszor mindig magyart probalunk keresni. Viszont ha a boltban meghallunk valakit magyarul beszelni, nem megyunk oda.
Legutobb az allatkertben egy no ment oda Palihoz, hogy megkerdezze, hogy ez a sor tartozik -e a kigyokhoz (angolul). Pali valaszolt neki (szinten angolul), aztan elkoszontek. A no odaszolt a gyerekehez magyarul, hogy:"gyere, menjuk!"(vagy valami hasonlot). Nem jott az belulrol, hogy utanuk szoljunk.
A multkor a postan allt elottunk egy magyar par es nem tudtunk odamenni hozzajuk. Nem tudom, miert van ez, de nem hiszem, hogy csak velunk van ez igy (nem hiszem, hogy mi ennyire ragaszkodunk a turani atokhoz, hogy ne tudtunk volna felszabadulni.:))
Amugy nincsenek rossz tapasztalataink magyarokkal. Igaz, tul sokkal nem talalkoztunk, nem jartunk magyar hazakba vagy mas kozossegekbe. Akikkel eddig talalkoztunk, nem volt veluk gondunk. Volt koztuk olyan, akivel "nem egy huron pedunltunk", igy nem keressuk/kerestuk egymas tarsasagat, de rossz tapasztalatunk nem volt veluk.
Par napja viszont minket szolitott le egy magyar. A K-mart-ban a penztarnal alltunk sorban es kozben nezegettem a "kacatokat", amik ott vannak az allvanyon. A mogottem levo pasi odaszol nekem angolul, hogy: "Nice stuff, ei"( jo kis cuccok, ugye? vagy valami ilyesmi). Erre ramosolyogtam, aztan odafordultam Palihoz, mert a kacatokrol eszembe jutott, hogy vennunk kell ceruzahegyezot.
Aztan a pasi odaszol, hogy: "I understand hungarian language." Na erre, mint a nyulak a bokorbol, ugy ugrottunk fel. Raneztunk es megkerdeztuk magyarul, hogy: "Magyar vagy?" (sajnalom, ennyi jott ki akkor a szamon ugy hirtelen megdobbenesemben). Valtottunk par szot, amibol kiderult, hogy apukaja volt magyar es o egesz kicsi koraban kulfoldre (Nemetorszag) kerult es onnan jottek egesz idaig. A pasi 50 felett volt es ahhoz kepest, hogy ki tudja miota nem hasznalja igazan a nyelvet, nagyon szepen beszelte.

Este megyunk Gabiekhoz, mert a telefonom naluk van, amire szuksegem lehet. A gyerekek sulijaban ez a szam van megadva, igy jo ha nalam van a telefon.
Kivetelesen most nem eresztjuk ossze a gyerekeket, hanem nelkuluk megyunk, igy mi "eresztodunk ossze". Viszunk sosrudat es sort. Remelem van sorospoharuk.:)
Utkozben beugrunk Ilonat meglatogatni a munkahelyen, mert ma delutanos.

Ma avokado kremlevest csinaltam ebedre. Kicsit elsoztam, de finom lett. Masodik fogasnak Woli-s grillcsirke lesz. Tegnap delutan varatlanul dolgoztam, mert az egyik kolleganom nem ment be, igy mara elhagyott a fozos kedvem (az a keveske is).

0 comments:

Post a Comment