Monday, July 19, 2010

Egy pupu:)

Reggel Pali odaadata Lorand kezebe a mobilt, hogy feltetlen vigye magaval, mert suli utan uszasa lesz. Mivel egyedul megy es ma lesz az elso napja, ezert fontos a telefon, mert a ha esetleg elteved, akkor fel tud minket hivni. Ezek utan azert csak itthon felejtette ma a telefonjat. Megbeszeltuk Palival, hogy delelott tiz ora korul elviszzuk neki a suliba.
Tiz elott csorog a telefon, a Lorand sulijabol hivnak. Mondja a recepcios, hogy a gyerekre valaki a WC-n rarugta az ajtot, ami fejenvagta es emiatt jo nagy pukli nott a homlokan, menjuk erte, mert fejserulesnel ez a szabaly.
El nem tudtuk kepzelni mi a fene tortent a WC-ben, meg hogy mekkora a puklija szegeny gyereknek, de gondolotam, hogy nem kicsi, ha mar ertesitettek minket.
Mindenesetre nagyon orultunk, hogy nem a korhazbol hivtak.
Elrobogtunk a gyerekert, aki az orvosi szobaban egy jegzsakkal a puklijan pihent. Pont a szemoldoke felett van egy "lila tojas" es egy ici- picit a szeme alatt is duzzadtabb. Megkerdeztuk tole, hogy mi tortent.
Elmeselte, hogy epp ment reggel a WC-re tojni, amikor az egyik azsiai osztalytarsa viccbol megtrefalta es ranyitotta az ajtot. Azaz labbal berugta.
Az ajto meg pont fejenvagta szegeny Lorandot. Ezutan a "karate kid" kiment jatszani. Olyan, hogy: "Ja, ne haragudj, nem akartam" vagy hogy "jol vagy?" nem hangzott el a szajabol. Lorand bement az osztalyaba es a pulcsijat ratette a puklijara, mert fajt neki. A haverja kerdezte, hogy mi tortent a fejevel. O elmondta neki, hogy az egyik srac rarugta a klotyoajtot. A haverja szolt az osztalyfonoknek, aki azonnal intezkedett.
Amikor kijottunk az orvosi szobabol, a "karate kid" mar ott ult az igazgatoi szoba elott es vart az elbeszelgetesre. O is meg volt ijedve egy kicsit, latszott rajta. Odaleptunk hozza es megkertuk, ha maskor hulyeskedik, egy kicsit finomabban tegye, mert betorheti barkinek az orrat, vagy kiverheti a fogat es abbol nagyobb galiba lehet.
A gyerekeknek meg elmagyaraztuk, hogy ha barmi serules eri oket, azonnal jelentsek, mert akkor ranez egy felnott, aki el tudja donteni, mi a teendo. Soha nem lehet tudni, minek mi lesz a kovetkezmenye, ezert valakinek tudni kell az elozmenykrol.

Ma felhivtak a melobol, hogy lenne-e kedvem bemenni delutanra. Allandoan emberhiany van. Hat nincs kedvem, de bemegyek, mert igy az uszasedzesekre valot is osszeszedem a mai nappal.:)

0 comments:

Post a Comment