Saturday, July 24, 2010

Allatkert

kezMa az allatkertben (Australia Zoo) kirandultunk. Simogattunk kigyot, lizard-ot, koalat, masziroztuk a kenguru hatat es Bendeguz meg lovon is ult.
A krokodilos kepen a szobor merete eletnagysagu. Egy 1970-es evekben elfogott krokodil ilyen hatalmas volt. Az allatkert szep es nagy. A belepok nagyon dragak. Egy csaladi jegy, ami ket gyerek es ket felnott 34.000 Ft-nak felel meg. A gyerekeknek van egy kis vidamparki resz, ahol kedvukre felulhetnek a jatekokra.
Jol elfaradtunk az egesznapos jovesben-menesben. Hazafele megneztuk a Glasshouse Mountans nevu hegyeket. Erdekes sziklas "kinovesek".:) Utkozben sok eperultetvenyt lattunk. Az egyik haznal vettunk is epret, mert viszonylag olcso volt. Vagyis nem volt olyan draga, mint a boltokban. Becsuletkassza volt. Kinyitottuk a hutot, kivettuk az epret es bedobtuk a perselybe a penzt. Ezt Brisbane-ben mar nem biztos, hogy meg mernek csinalni a boltosok. Lattam olyan tablat is kint az uzlet ajtajan, hogy: "Nincs keszpenz a boltban". Gondolom ezek a becsuletkasszak csak kisebb helyeken, falukban mukodnek mas orszagokban is.
Holnap kora delutan Gabiekkal talalkozunk es megfuttatjuk a gyerekeket.

Brenda par napja szoba hozta a dedimamajat, aki par eve meghalt. Valahogy osszekeverte a dolgokat es azt hitte, hogy a dedimama a nagypapa felesege volt.
Kerdezi az apjat: "Te apa, a papa miert olyan regi feleseget valasztott maganak?"

0 comments:

Post a Comment