Wednesday, June 30, 2010

Zajos banyamunkas

Hazamentek a vendeggyerekek. Ures lett a lakas (reggelente nincs sor a wc-k elott.:))
Tegnap a gyerekek talaltak egy kismadarat (noisy miner-zajos banyasz). Megetettuk, megitattuk es visszavittuk oda, ahol talaltak, hatha hivja az anyukajat. Nem hivta, hanem elaludt a foldon. Nem akartuk otthagyni ejszakara, igy behoztuk. Ma is kitesszuk, hatha "sipol" az anyukajanak. Ezek a kismadarak ektelen larmat csinalnak. Csoportosan jonnek a kertunkbe es neha olyan hangot adnak ki egyszerre, tomegesen, mint a sipolo gumikacsak. Amugy latszolag jol erzi magat, tegnap este felcuccolt a viragom tetejere pihenni.

Tegnap kaptunk Gabiektol Halloumi sajtot (es haziturot is). Eddig mi nem ismertuk ezt a sajtfelet, szoval ez teljesen uj volt nekunk. Nagyon finom (volt), nyersen is jo es sutve is. Itt van meg egy leiras a sajtrol. A turobol meg stiriai meteltet csinalok, ugyis regen ettunk.

Delutan megyunk kavezni Kataekkal. Ok is mennek haza latogatoba, csak ok egy picit korabban, mint mi.
Hetvegen meg ugy nez ki, hogy kiwi vendegeink lesznek Uj-Zelandrol. Kicsit izgulok, mert Julie volt az egyetlen szomszed, akinek egy szavat sem ertettuk. Iszonyuan hadarva beszel es nem folytonos a gondolatmenete, igy mar altalaban az elso szonal elveszitjuk a fonalat. Ezt onnan tudom, hogy ha kerdez valamit, akkor mindig lathatoan meglepodik a valaszomon, mert ugye koze sincs ahhoz, amit O kerdezett.
Az O lanya es a mi lanyunk nagyon joban voltak (vannak).



4 comments:

Unknown said...

Kérjétek fel a lányokat tolmácsolásra. :)

agica said...

En abban bizom, hogy csak "beadja" a gyereket es o lelep.:)

Anonymous said...

Szia,

ez egy pásztormejnó. Angolul myna. (Nem miner.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Common_Myna

agica said...

Sztem o nem menjo, hanem noisy miner.
http://en.wikipedia.org/wiki/Noisy_Miner
Bar hasonlitanak, de a menjo sotetebb.

Post a Comment