Monday, May 31, 2010

Hays Inlet Conservation Park 1-2

Elkezdtem nezegetni valamiert a kornyekunket a terkepen es azt vettem eszre, hogy az utcank mogott van egy Conservation Park (termeszetvedelmi park, ami amugy erdo). Eddig csak a parkban voltunk, ahol a kenguruk szoktak bandazni (mostanaban mar a gyerekek is). A park masik oldalan van egy erdo, de nem foglalkoztunk vele. Ez az erdos resz a Conservation Park. Ma itt voltunk setalni. Ahogy beleptunk, egy koala mosolygott rank a magasbol. Nem hittem a szememnek. Elso koalam a vadonban (az utca vegen). Jo magasra maszott a kis edes.

A terkep szerint itt ket park van, a Conservation Park 1 es a 2. Az 1-es kozvetlen itt van es van benne egy nagy sosvizu to vagy mocsar, ami a tengerbol "taplakozik" es a to masik oldalan egy kis folyo folyik ki belole. A masik parkban nincs to, de van egy edes vizu folyo. Sajnos ezeket nem tudtuk megnezni, mert ranksotetedett volna. Majd legkozelebb . Rengeteg pokot is lattunk nagy halokban, ami viszont nem volt egy felemelo elmeny.

Az erdei seta utan elmentunk a marinakhoz setalni. Rengeteg ici-pici bekat lattunk. A kepen Adam cipojenel van pont.

Es igen, meg mindig nyar van (endless summer)! Reggel kicsit huvosebb van, de aztan 9 ora korul elkezd sutni a napocska es nagyon jol felmelegszik az ido. Sajnos delutan hamarabb lemegy, de egy szavunk sem lehet (most meg legalabbis).
Irtak a barataink Uj-Zelandrol, hogy ket hete esik es bizony hideg van. Igen, es ez meg csak most kezdodik. Ez uzott el minket (is).
Osszesegeben orulunk, hogy atkoltoztunk. Vannak erdekes emberek (boven), a tisztasag is hagy nemi kivanni valot maga utan, de sut a nap.:)

5 comments:

Gaabee said...

itt is állandóan esik, s itt is hideg van. legalábbis nem kellemes tavaszi... ááá!!!

nálunk nincs se kenguru, se koala, se pók, viszont a tegnap kibontott banán körül láttam pár muslicát :)
más nincs... :) (ja, ez most irigykedés. na nem a pókokra :)))))

agica said...

Legkozelebb ide repuljetek.:)

Unknown said...

Ömlik, megállás nélkül. Már csak 10-12 fok van... Meleget akarok!!!! Most! :)))

Whatever Zs. said...

Hm, itt Aucklandben most is ragyogo napsutes van pedig. :) Ha ilyen lenne egesz telen az ido, nem is lenne problemam az NZ tel-lel.

agica said...

Volt szerencsenk az aucklandi es a hamiltoni "napsuteses" telhez is.:) A rengeteg esohoz es hideg hazakhoz is. Eleg volt. Ha majd hianyzik, visszamegyunk.:)

Post a Comment