Thursday, April 29, 2010

Vasarlas

Ket bavasarlo kozpont kozott vagyunk. Az egyik a Peninsula-i shopping centre, ami egy kisebb a masik pedig a north lakes-i, ami egy nagyon nagy. Eddig a Peninsula-iba jartunk, tolunk negy percre van. Nem lenne vele semmi gond, csak az ott dolgozok es az oda jaro emberek olyan furcsak es rengeteg az idos ember is. Eloszor azt hittem, hogy van a kozelben egy rehab intezet es onnan jarnak oda az emberek. Lehet, hogy van, nem neztem utana.
Ma ugy dontottunk, hogy eleg volt, elmegyunk a North Lakes-ibe, ami nyolc perc. Jol dontottunk.
Igaz hatalmas, de kesz feludules volt.:) Utkozben most is lattunk kengurukat.
A Kippa-Ring-i kozpontot meg sem emlitem, mert az tenyleg iszonyat.

Egyik ismerosom mondta anno, mielott Uj-zelandra mentunk, hogy mielott hazat berelunk, menjunk be a kornyek bevasarlokozpontjaba es nezzuk meg, kik jarnak oda es akkor fel tudjuk merni, hogy kb. milyen figurak laknak a kornyeken. Itt a ket bevasarlo kozpont osszetetele eg es fold volt.

A Coles bolttal nem tudtunk megbaratkozni. Maradunk huseges Woolworth "tagok" es termeszetesen az Aldi-t soha nem hagyjuk ki. Ma es tegnap nem egesz ket dollar volt a szolo kiloja, a banane pedig 1.29. Nagyon finom a vaj is!

10 comments:

Sári Kata said...

Én mondtam neked, hogy Redcliffe is meg Deception Bay is "öreg" város sok öreggel. :)))))
Nemhiába ajánlgattam NL-et. Csakhát itt meg lakóparkba nem lehet bejutni.

agica said...

Be lehet jutni, csak nem "pet friendly". Nekunk az meg nem jo. Ami nem lakopark, az meg szoba sem johet es ott nincs sok lakopark. Szoval tul valogatosak vagyunk.:)
A masik, hogy nyolc perce van tolunk, de a lakber mar 100 dollarral tobb lenne. Annyival nem jobb.:)
Megvarjuk, mig kihalnak az oregek, csak lesz utanpotlas.:)
Sutunk a hetvegen?

Sári Kata said...

Vasárnap jó Nektek? - mert szombaton lehet Benő dolgozik. Itt sok játszótér van, tudunk válogatni.

agica said...

Jo a vasarnap. Akkor szombaton allatkertezunk. Rugalmasak vagyunk.:))

Unknown said...

Tök jó ötlet, eszembe nem jutott volna, pedig logikus. A vásárlók összetétele alapján megfigyelni a környék lakosságának összetételét. :) Ma is tanultam valamit. :)

Anonymous said...

Szia Agica,
pár napja azt irtad, hogy egy helyben állva ki tudod porszivózni a lakást :) Mekkora lakást/házat béreltetek? Ja és hogy csináltátok, hogy a centrelinkes pénzből kijön a bérleti dij? Ügyesek vagytok!
Yvette

agica said...

Hello Yvette,

Negy gyerekre szepen a zsebukbe nyulnak. A mi hazunk "csak" 325 dollar.
Kb. ennyit kapunk a centerlinktol. En nem dolgozok meg es egyelore nem is tervezem, mert akkor a centerlink penz csokken es nem biztos, hogy megeri a rohanas, kapokodas.
A mi hazunk kicsi alapteruletu (kb.80-100 nm kozott), de ugyanugy harom haloszoba es nappali etkezo, ahogy az NZ hazunk volt. Ez a meret pont idealis nekunk. Mi otthon eloszor 50 nm-en, majd 70 nm-en laktunk. Otthon a kobon.:)

agica said...

Most beugrott, hogy Ti Sydney-be keszultok. Hat ott azt hiszem, dragabb a megelhetes. Bar meg nem voltam ott, csak ahogy nezegettunk anno.

Anonymous said...

Szia Agica,
hát igen, a kicsi fogalma átalakul Ausztráliában. 80-100 nm-re Európában nem mondjuk, hogy kicsi :)
Nem volt gond a bérlésnél, hogy 6-an mentek, nem akartak mindenáron nagyobba küldeni titeket?
Synedy-ban valóban drágább a lakás, én is ahogy nézgettem azon a részen ahova megyünk a 2 szobásakat adják 400 körül, néha lehet látni 3 szobásat 400-420 között. Azért reméljük a legjobbakat :)
Yvette

agica said...

Itt nem volt gond, mert a varoskozponttol 30-40 percre van.Ilyen helyen konnyebb berelni. Szerintem a lakoparkokban amugy is konnyebb berelni, mert sok a haz es mindg jonnek mennek a lakok.
Az biztos, ha maganszemelytol akar az ember es sok a jelentkezo, a gyerekesek lesznek nehezebb helyzetben.

Post a Comment