Tuesday, April 6, 2010

Szoval a jogsim

Nekifutottam megegyszer. Hajitottak mar ki kozigjog vizsgarol is, de visszamentem uv-ra es meglett. Ugy voltam ezzel is, hogy visszamegyek es megcsinalom, mert meg kell csinalnom.
Szoval az elso sikertelen vizsgamon egy idos pasi volt a vizsgabiztos (vagy mi a szosz).
Ez a pacak nem volt valami bobeszedu, raadasul alig ertettem mit mond. Osszeszoritott foggal beszelt es csak a boret mozgatta a szajanal. Elmondta a vizsga menetet es indultunk.
Egesz uton ez ment: "Turn left, pisssz! Turn right, pisssz! Go ahead pisssz! Find a parking place, pisssz!" Eltelt egy kis ido, mire leesett, hogy a "pisssz" az nem mas, mint a "please" osszeszoritott fogas valtozata. Hat nem egy Queen's English volt az angolja.:) Semmit nem kerdezett, csak ult neman es mondta az utasitasokat. Egy elmeny volt a draga. Szerencses vagyok, hogy nem csaladtag.
A masodik sikeres vizsgamon egy idosebb holgy volt a vizsgabiztos. Hat amikor o szolitott a nevemen rezzenestelen arcal, sotetitett szemuvegben, akkor ugy gondoltam, hogy jovok en meg ide. Beultunk a kocsiba, o is elmondta, hogy mi var ram es indultunk. Aztan megkerdezte, honnan jottem. Mondtam neki, hogy Magyarorszagrol. Aztan kerdezte, hogy mit csinalok. Mondtam neki, betegapolas, idosgondozas es hospice munka. Gondoltam magamba, hogy en is kerdezek, nehogy abbamaradjon a beszelgetes, mert a kinos feszult csendet nem birom. Aztan rakezdtem. Es te honnan jottel? Miota elsz itt? Hany eves voltal, mikor idejottel? Merre fele laksz? Van gyereked? Hany eves? Hova jar iskolaba? Hogy megy el odaig (messzebb keruletben levo sulit mondott)? Sportol valamit? Szegeny mindre valszolt, bar nem volt olyan cserfes az alaptermeszete, mint nekem. Szerintem azt gondolta, ha engem megbuktat, akkor megvan a valoszinusege annak, hogy a kovetkezo vizsgan is hozza kerulok es tovabb bombazom a kerdeseimmel es o akkor azt mar nem fogja tulelni.:) Igy azt mondta az autokazas vegen, hogy atmentem. Bar egyszer vittem egy tisztelet kort a korforgalomba, mert o azt mondta, hogy egyenesen, de azt nem, hogy jobbra, vagy balra egyenesen.:) Igy mentunk egy kort, amig tisztaztuk, merre menjek ki. Tipikus szoke no a korforgalomban szitu.:) Aztan itt is jott az U kanyar egy forgalmasabb uton, ahol a multkor "megbuktam", mert Y lett belole es emiatt a masik savban kozlekedo autonak le kellett lassitania. Itt mar jobban figyeltem, jol lehuzodtam az ut szelere, epphogy nem borultunk az arokba, aztan ugy indultam neki az U kanyarnak. Erre latom, hogy a masik oldalon egy hatalmas kapubejaro van es elotte egy nagy "obol". Felcsillanta szemem, mert ekkora helyen meg egy csuklos busszal is siman megfordulok (na meg ahogy Moricka elkepzeli).:)
Hamar vegeztunk, 40 percet mentunk kb.

2 comments:

Pista said...

Gratulalok a jogsihoz :)

agica said...

Hello Pista!

Koszi szepen.:)

Post a Comment