Saturday, April 24, 2010

Hetvege

Azt hiszem, a gyerekek eszre sem vettek, hogy koltoztunk.:)
Itt az arnyek ala "menekulnek" es ott jatszanak.
Sajnos az IKEA-ba nem jutottunk el ezen a hetvegen. Tegnap nem volt idonk, ma meg zarva volt az Anzac day miatt.
A hetvegen felmentunk a kozelunkben levo strandra. A gyerekek furodtek egyet, megneztunk a kornyeket. Olyan balatoni "feeling" volt (a 70-es evekbol:)). Az egyik oldalon az uztletsor, a masikon a tenger. Rengeteg ember, bufek, ettermek, pub-ok.
Ma lementunk a belvarosba. Ott is megneztuk a strandot, a gyerekek ott is csobbantak egyet.:) Az NZ Waterworld utan ez a strand maga volt a paradicsom. Gyonyoruen megcsinaltak es teljesen ingyenes. Szabadteri, homokos, zoldnovenyes strand sok-sok "vizspriccelovel". Furdes utan megkajaltunk, setaltunk egyet es hazajottunk. A belvaros nagyon szep. Rengeteg kajalos hely, "kirakodovasar", tomeg, szep parkok. Nagyon tetszett nekunk. Sok kepet csinaltam, de meg nem tudom feltolteni, de majd potolom.
Hazafele megalltunk egy zoldsegesnel, isteni mezedes kekszolot vettunk. Nem azt a dio meretu szoloszemest, hanem normalis meretu, igazi kekszolot, ami szolo izu.
A zoldseg es gyumolcs (is) olcsobb, mint NZ-n. A szolo kiloja 1.99 dollar, a paradicsom es kaliforniai paprika kiloja 49 cent volt.

A hazat kezdjuk belakni. Meg par apro cucc hianyzik (kedvenc szonyegem), de ket het mulva mar itt lesz.
Szerencsere sok gyerek van a parkban. Van egy maori kislany is, aki Rotorua-rol koltozott ide a csaladjaval. Suli utan osszeverodnek es estig kint jatszanak. Tegnap mar nalunk aludt a szomszed kislany. Brenda ket kislanyt akart hivni, de mondtam, hogy nem fer be meg egy matrac. A beepitett szekrenyben megsem alhat szegeny.:) Nagyon pici a lakas, de jo az elosztasa. Elvezem, hogy ugy ki tudok porszivozni, hogy egyhelyben allok es csak a karomat nyujtogatom.:) Nem kell hosszabbito a porszivohoz.:)

Nagyon meleg van es sok napsutes. Ez az idojaras tenyleg nagyon-nagyon szuper. A lakasban 29 fok volt ma. Szegeny Palirol szakad a viz egesz nap.:)

Ma lattunk kengurukat a parkban "pattogni". Olyan edes voltak.

3 comments:

Anonymous said...

Orulok hogy jol erzitek magatok! :)
udv
zafi

Csilla said...

Szia,

a zöldség-gyümit meglepően olcsón vettétek, itt Cairns-ben ma voltunk épp piacolni és a legeslegolcsóbb paradicsom 2.99, a szőlő 4.99 volt mindenhol és a kaliforniainak darabja szokott lenni 1.50 dolcsi.

Jó olvasni, nagyon tetszik a blogod és örülök, hogy, a berendezkedés jól halad.

Csilla

agica said...

Szia Csilla

Ez egy utszeli zoldseges volt. Eleg azsiai feeling-je volt, de teljesen normalis aruja van.
Ket szatyor zoldsegert es gyumolcsert (banan, citrom, hagyma, grapefruit, szolo, pari es kaliforniai paprika) fizettunk 17 dollart ugy, hogy a gyerekek jegkreme volt 8 dollar.
Meg sztem megyunk arra maskor is, amikor utba esik.

Post a Comment