Tuesday, February 23, 2010

Sivatagi Show

A tegnapi csomagban megjott a Sivatagi Show cimu film. A gyerekek meg nem lattak ezt a filmet. En eloszor egeszen kislany koromban lattam, de arra emlekszem, hogy nagyon tetszett. Aztan valamikor kesobb is leadta valamelyik csatorna, de az is mar vagy 10 eve volt. Tegnap este megneztek. Volt kacagas, de amikor az allatok tancra perdultek, az vitt mindent. Nagyon tetszett nekik.
A mult heten harom lakoparki hazra/Unitra adtuk be a jelentkezesunket. Abbol az egyiket tegnap elfogadtak aprilis 12-tol. Ket heti lakbernek megfelelo osszeget kell atutalnunk az ugynoksegnek. A masik jelentkezesunknel jeleztek, hogy szeretnenek "penzt latni", szoval biztositsuk be oket. Itt konkretan nem tudom, hogy arra gondoltak-e, hogy fizessuk elore par honapot. Ezt ugye szeretnenk elkerulni. Szoval ezt a jelenkezesunket valoszinu, hogy dobni fogjak es igy szukul a kor. Ami erdekes, hogy a ket lakopark egy utcaban van. Egyik a 30-as szam alatt, a masik az 54-es szam alatt.:) Igy nincs sok ertelme "kuzdeni" azert, amit nehezebben adnak, hiszen mar az egyik megvan es "ugyanott". A harmadikrol meg nem jott valasz. Azt meg varjuk. Az is azon a kornyeken van, de az mar egy teljesen mas keruletben. Ha ezt is elfogadjak, akkor nem tudjuk, melyik legyen a valasztott. Ha nem fogadjak el, akkor kizarasos alapon konnyu dolgunk lesz.:)
Mind a harom park uj es raadasul allatbarat. Ez utobbi nagyon ritka a lakoparkoknal, igy emiatt nagyon orulunk.
Szoba jott az is, hogy motelban lakjunk egy-ket honapot. Ez mind okes, de egy-ket honap nem eleg ahhoz, hogy az ember kiismerje magat egesz Brisbane-ben es eldontse, hogy melyik lesz a szamara megfelelo kerulet. Hacsak nem megy reggeltol estig es tobb napig jar egy-egy kornyeket. De ugye ezt mi nem szeretnenk elso nekifutasra. Aztan ugye a gyerekeknek jobb, ha egybol a sajat "vackjuba" erkeznek es nem motel-bol jarnak iskolaba.
Amikor ide koltoztunk Hamiltonba, akkor a jelenlegi hazunkat, amiben mar tobb, mint ket eve elunk, ugyanigy az interneten talaltuk. Lejottunk, megneztuk, minden olyan volt, mind a kepen, aztan alairtuk a szerzodest. Semmit sem tudtuk a kornyekrol, hogy nyolc ker vagy rozsadomb. Aztan kezdtuk megismerni a varost. Sot, elmondhatom, hogy mostanra nagyon sok zeg-zugat ismerem. De! Ha most valaki adna nekunk x ezer dollart:), hogy CSAK Hamilton-on belul vehetunk hazat magunknak, akkor sem tudnank megmondani, hogy hol, melyik kornyeken vegyuk azt. Pedig tobb, mint ket eve elunk itt es ez a varos toredeke Brisbane-nek.
Ugyhogy most itt tartunk.
Azt azert hozzateszem, hogy az Ausztraliaba keszuloknek a mi esetunk ne legyen mervado (es senki mase sem), hiszen mi itt vagyunk a "szomszedban", van/volt referenciank innen es ez biztosan konnyitett a helyzetunkon. De, ugye batrake a szerencse!
'No risk, no fun.':)

0 comments:

Post a Comment