Tuesday, February 2, 2010

Elso nap az iskolaban

Tegnap volt az elso napja Bendinek a suliban. Nagyon hatarozott volt. Semmi siras, konnyezes. Kicsit feszengett, de ugy latszik, hogy ezt mar elrendezte magaban. Brenda a tizorai es ebedszunetben atment hozza, hogy megnezze, minden okes-e. Nagyon orulunk, hogy zokkenomentesen kezdtuk az elso termet. Ez a term aprilis 1-ig tart. Aztan jon harom het szunet.
Majd keszitek fotot a heten. Tegnap elfelejtettem gepet vinni, ma meg mar nem kisertem el oket, mert Brendaval mentek egyedul. Kozel van a suli es reggel fel kilenctol ott all az ugyeletes tanito neni ket kis diakkal, akik tartjak a sorompot a gyalogos atkelo helyen. Ha osszegyulik par gyerkoc, aki at szeretne menni a zebran, akkor a sorompot kihajtjak az utra es az autosoknak meg KELL allni. Minden iskolazonaban 40 km/ora a megengedett sebesseg az utakon. Ezt egy villogo tabla jelzi, hogy honnan kezodik az iskolazona. Ezen a szakaszon aki tullepi a 40 km/orat es pont jon egy rendor auto, megbuntetik. Altalaban betartjak az autosok, bar ha az iskola kint van a varosbol, ott azert nem annyira figyelnek sajna. De! Szerencseres sok rendorauto jarkal es merik az autosokat.
Hazafele ugyanez van. Delutan harom oratol sebessegkorlatozas az iskolaknal es az ugyeletes tanarno ket kis diakkal kint all az atkelo helyen a kis soropojukkal. Igy a kozelben lakoknak nem kell a gyereket elkiserni, mert el biztonsagban odajutnak (es vissza) es onallosdonak, hiszen iskolasok.:)
Az ubink lassabban keszul el a tervezettnel, mert pare napig bejott a "szurke" ido. Eso, szel, huvos. Ma mar jo ido van, rmelem, ez marad is, mert felo, hogy felkeszen elfogy.:)
Nezegetjuk Brisbane keruleteit, de meg nem sokkal lettunk okosabbak, hogy melyik kornyek milyen. Bar kaptunk par infot az egyik ottani kiwi ismerostol, hogy hova ne menjunk. Nem szeretnek pl. a helyi Toltes utcaban lakni.:)
Pakoltunk es meg mindig pakolunk. Hat bordondbol egy darab maradt uresen, amibe mind a hatunk rohaallomanyat kene belepakolni. Mivel ez lehetetlen lesz, igy ugy nez ki, hogy eleg retegesen oltozve indulunk majd utnak.
Kaptam egy anyakrol szolo email, amiben tobbek kozott ez is benne volt:
Mielott Anya volta, soha nem hanytak, kakiltak, pislitek ram, ettek le. Teljes kontroll volt az elmem felett es az gondolataim felett (?:)). Egesz ejjel aludtam.
Ennel a szovegnel egybol beugrott, amikor Bendeguzt pelenkaztam 5 evvel ezelott. Valahova keszultunk Palival, mar utra keszen voltunk feloltozve. Jott anyum a gyerekekhez. Mondom, meg Bendit gyorsan tisztaba teszem, anyunak ne kelljen. Szepen fogom a ket bokajat, tolom fel a labait behajlitott terddel a hasahoz, hogy szepen le tudjam torolni a feneket. Egy jo idozitesben olyat "lott" ram Bendi, hogy a combomat az "unneplos" gatyammal egyutt beteritette a meleg fos. Sajnos ezt nem tudom szepiteni. Ez az volt. Ez volt az elso alkalom, hogy igy telibe talaltak. A nyakamba bofoges es hanyas az mindennapos volt mindegyik gyereknel.
En ugy szerettem ezt az idoszakot, amikor olyan kis szuszogo csomag az egesz gyerek. Aztan amikor maszni tanulnak es kesobb felallni.:) Volt egy kalitkank, ami a foldon volt. Nem volt tul nagy, de mar csak ott jutott neki hely.:) Bendi annal tanult meg felallni. Az egyik madar beszelt, a masik meg a Kill Bill-t futyulte, mert ugy szolt a mobilunk es megtanulta par ev alatt (olyan volt, mint egy reszeg komuves). Bendinek nagyon tetszettek a madarak es az is, hogy larmaznak allandoan. Eljott a nagy nap, sikerult felallnia. Ujjait dugdosta a madarkohoz, jatszott veluk. Aztan ahogy nehezebb lett es mar riszalta a feneket es rugozott a labaival, a kalitka ezt nem birta. Bendi borult kalitkastul. Madarak tobb inkfartust kaptak, a viz es a koles szazfele a lakasban.
Aztan kesobb jottek a nagy viragos "dezsak". Amikor elerte a foldet es marokszammal szorta ki.:) Regi szep idok. Amikor mar egy konyvnek sem volt boritoja, ami az also polcon volt.:) Szerettem ezt az idoszakot (is). Bar akkor az ember alig varja, hogy vege legyen.:)

0 comments:

Post a Comment