Wednesday, December 23, 2009

Szuletesnap "kiwi" modra

Ma unnepeltek Bendi otodik szuletesnapjat az oviban. Volt moka, kacagas. Csinaltam par kepet is, amit itt meg tudtok nezni. Pali felvette videora. Sajnos nem veszett el benne egy operator.:) De azert lathato a felvetel. Itt es itt meg tudjatok nezni. Ket reszben tudtam csak feltolteni, mert tul hosszura sikeredett a moka.:) A mi ovinkban mindig igy unneplik a szuletesnaposokat. Azt hiszem, ez minden gyereknek hatalmas elmeny marad. Eloszor is az unnepelt beleul a Szuletes Naposok Karosszekebe. Utana valamelyik ovoneni/bacsi beszelget vele errol-arrol. Viccelodnek es trefalkoznak. Megkerdezik az unnepeltet, hogy mi a kedvenc dala, eneke, zeneje es azt eleneklik vagy lejatszak neki. Ha kell tancolnak is hozza. Utana megkoronazzak az unnepeltet az altala kidekoralt papir koronaval, amin lathato az eletkora is. Itt is megy a viccelodes, ahogy a videon lathato is. Eloszor a labara teszi az ovobacsi a koronat. A gyerekek visitanak, hogy: Neeem ooodaaa keeeell! Utana a kezere probalja feltenni. Most is visitas, hogy: Neeem ooodaaa keeeell! Aztan vegul is felkerul a helyere. Utana adnak egy szuletesnapi tortat is az unnepeltnek, ami altalaban valami gyurma keszitmeny par dekoracioval es palcikak vagy szivoszalak a "gyertyak". Amikor az unnepelt kezeben van a "torta", az ovobacsival/nenivel beleszurjak a"gyertyakat". Itt is megy a moka. Ahogy szamoljak a gyertyat, az elso utan az ovobacsi nem kettot, hanem harmat mond. Persze a gyerekek itt is kiabalnak lelkesen, hogy: Neeeem aaaaz jooon! Bendi eseteben a negyedik gyertya utan az ovobacsi be is fejezte a gyertyak adogatasat. Bendi eszbe kapott es szolt, hogy egy hianyzik.:) Aztan amikor vege a mokanak, megkerdezik az unnepeltet, hogy a tapsot (ahany eves annyit kap) hogy szeretne. Halkan vagy hangosan, lent vagy fent a magasban. Azutan eleneklik neki a happy birthday-t es az unnepelt ohaja szerint tapsolnak vagy halkan, vagy hangosan, vagy lent, vagy fent.:) Utana eleneklik a happy schoolday-t is azoknak, akik ot evesek, ezzel kivanva sok boldogsagot az iskolas evekhez (ez is a happy birthday dallaman szol).
Szoval nagyon meg voltunk elegedve a musorral. Plane, hogy ezen a heten Bendi kedvenc ovobacsija (Simon ejtsd Szájmon) volt a soros. Harom pedagogus van egyszerre a gyerekekkel, de hetente mas-mas tartaj a reggeli es a deli foglalkozasokat. Bendi Simont imadja.

2 comments:

Gaabee said...

én szeretem a hagyományokat. mármint ugy is, mint az ilyen "ebben az oviban így ünnepeljük a szülinapokat" hagyományról van is szó :))) nagyon kedves, amit irtál :)))
a képeket majd holnap nézem meg :))
s Bendinek boldog szülinapot kivánok!!
itt még idöben vagyok :)))))

agica said...

Koszonjuk a jovikansagokat Bendi neveben is:)

Post a Comment