Thursday, November 26, 2009

Faradtan

Ma rohangaltunk egesz delelott. Adam 12 eves lesz holnaputan es neki vettunk ajandekokat.
Tiramisut csinalok torta helyett, mert nagyon szereti. Mi is.:)
Kozben uj munkahelyem lett. Udvhadsereg. Soha nem gondoltam volna, hogy ide keveredek.:) Par napja voltam interjun es ma hivtak, hogy kezdhetek. Egy fiatal del-afrikai csaj interjuvolt. A munka ugyan az. Betegapolas es hospice. Itt nagyon gyakori, hogy a munkahelyen mindenfele ember dolgozik. A munkavallalasnal senkit nem erint hatranyosan, ha mas a bore szine, ha mas a vallasa, ha gyereke van vagy hasonlok. Ha megfelelsz az elvarasoknak, akkor semmi akadalya, hogy dolgozz (persze papirok azert kellenek hozza). Rasszizmus azert itt is van. A fiatalok azert "adnak" a szines borueknek. Neha "megcincaljak" oket es felszolitjak oket nem tul udvariassan, hogy menjenek vissza a sajat orszagukba. Angolon az egesz osztalyom szinesboru volt es kivetel nelkul mindegyiket erte mar atrocitas tobbszor is.
Ma elmentem Bendivel az iskola elotti vizsgalatra. Eleg mufurc nover jutott nekunk. Lehet, hogy az osszes nem kedves helyi nalunk tomorul? Vagy csak en irom le, hogy vannak ilyenek is? Na, szoval tul vagyunk ezen is. A vizsgalat kozben szolt a nover, hogy most feltesz egy hulye kerdest (szo szerint ezt mondta angolul). Atya vilag! Gondoltam, mi johet meg? Aztan megkerdezte, hogy a gyerek fiu-e vagy lany? Zold katonas oldalzsebes gatyaban es sotetkek pokemberes poloban volt Bendi. A kotelezo rutinkerdeseken kivul egy szot sem szolt a gyerekhez. Talan o is csak a penzert melozik hivatastudat nelkul vagy csak rossz napja volt.
Ma este beugrottunk Palival kajaert. Jol megpakoltuk a kosarat es mar nem volt kedvunk cincalni, igy letettuk az egyik sor vegenel. Ott szoszmotoltunk valogattunk. Megyek a kosarhoz, az meg sehol. Nezunk jobbra, nezunk balra, sehol a kosar. Na hurra, kezdhetjuk elorol az egeszet.:) Aztan feluton elcsiptuk a biztonsagiort, aki elvitte a kosarat. Mondom neki, hogy tul nehez volt, igy letettem. O meg azt mondta, hogy azt hitte, hogy valaki megunta a vasarlast es otthagyta a kosarat. Szerinte sokszor van igy. Mi vaaan?? Ezek szerint ilyen is van.:) Biztos, tul hosszu a sor a penztarnal. Na, megyek megnezem a Brüno-t ma.:)
Ez a cikk az index-rol van.



0 comments:

Post a Comment