Sunday, October 4, 2009

Sussunk,sussunk valamit, azt is megmondom hogy mit:)

Ma villamgyors ebeunk volt. Zoldbableves (jo fokhagymas rantassal) es piritott csirkemaj. 15 perc alatt megvolt az egesz. Hideg es szeles az ido. 10-13 fok van es megint szakado eso. Egesz nap futottunk mind a ket szinten. A bolondos aprilisi idojarasunk csak jelenthet az itteni egesz evesnek.:) Talaltam a TV Paprika magazinban egy jo kis receptet. Meg nem probaltam, de tuti nem rossz.:) Az van a recepthez irva, hogy: "az egyetlen hibaja, hogy tul hamar elfogy". Nah, az ilyen hibas sutemenyeket jol ismerem.:)
Barackos-vanilias retes
3 dl tejszin
10 dkg kristalycukor
1 csomag fozos vaniliaizu pudingpor
1 dl tej
1/2 citrom reszelt heja
3 reteslap
5 dkg vaj
30 dkg sargabarack (sztem barmi megteszi)
1 tojas
5 dkg dio (elhagyhato vagy mandulaval potolhato)
2 dkg barna cukor (elhagyhato)

A sutot elomelegitjuk 190 fokra. A tejszint osszeforraljuk a kristalycukorral. A pudingot elkeverjuk a tejjel, majd a forrasban levo tejszinhez adjuk es suru pudingot fozunk belole. Ha kesz, beletesszuk a citromhejjat es hagyjuk teljesen kihulni. Ezalatt a a reteslapokat megkenjuk olvasztott zsiradekkal es egy nedves konyharuhan egymasra retegezzuk oket. A legfelso lap szelen egy csikba halmozzuk a pudingot, majd belenyomkodjuk a gyumolcsoket. A retestesztat a konyharuha segitsegevel szorosan feltekerjuk, a tetejet megkenjuk tojassal (en a retes tetejet olvasztott zsiradekkel szoktam megkenni), megszorjuk aprora vagott dioval es barnacukorral, majd sutoben 10-12 perc alatt pirosra sutjuk.

A Jezuskatol karacsonyra egy Reader's Digest szakacskonyvet szeretnek kerni. Konnyu etelek a rohano hetkoznapokra cimmel van egy szakacskonyvuk, ami 365 receptet tartalmaz. Mar jeleztem neki, hogy idoben be tudja majd szerezni:)
Ez most nem tudom, hogy jon ide, de uncsitesoim tuti elmlekeznek a lengyel Krowka karamellas cukorkara, amit mindig a nagypapank hozott nekunk:) Ugyanolyat azota sem ettem.




2 comments:

Anonymous said...

van ugyanolyan cukorka :)
ill.majdnemugyanolyan. nem állitom biztosra, hogy nincs különbség, de én nem érzem, hogy lenne. ugyan olyan istenifinom :))))

agica said...

Hello:)

Mi a neve es hol lehet venni?

Koszi

Post a Comment