Saturday, August 1, 2009

Ujra itt van a "nagy csapat"

Elozmenyek rolunk.
Szerencsesen megerkeztunk a nyaralasbol:) Az uj kepeket feltettuk a Picasara. Jo lett volna, ha meg ennel is tobb idot maradhattunk volna otthon, de hat igy sem nyafogok, mert azert a 2 honap sem mondhato rovidnek. Az atallas most nehezen ment. Jo par napig del elott nem sikerult felkelnem:) A hirtelen ho"sokknak nagyon nem orultem. A +37 utan az itteni tizenegynehany (ejszaka esetenkent -2) esovel nem tul kellemes. Remeljuk, hogy mar nem tart sokaig. Elkezdtem az angol tanfolyamot. Julius kozepen kezdodott es december kozepeig tart. A Headway konyvbol tanulunk, aminek orulok, mert eddig is azokbol tanultam. Minden nap 9-3 van orank. A csoportban en vagyok az egyetlen feher, mindenki mas-mas. A kolkok is visszarazodtak az itteni eletbe. Nagyon elvezik az iskolat. Erdekes, hogy a legkisebb 2 honap alatt teljesen elhagyta az angolt. Az elso heten mindenkinek magyarul beszelt:), aztan rajott, hogy azzal itt nem igen boldogul, ugyhogy most ismet elkezdte "felszedegetni"az angolt.
Megcsinaltuk a heti menusort. Uff. Nem szeretek nagyon fozni.
Osszesen 4 fele heti menusor van. Egyiket egyik heten hasznaljuk a masikat a kovetkezo heten es igy tovabb, aztan ismet elorol kezdjuk. Pl. most hetfon lencseleves lesz (magyar lencsebol:)) rizseshussal es savanyu uborkaval. Nem igenyel tul nagy "muveszetet", es pont ez a lenyeg:))
Kiprobaltuk Regina tesztagepet. Isteni tesztat csinaltunk. Azt hiszem, ezzel megmentette az eletem. Igaz, azt a kis kart, amivel rogziteni tudjuk a gepet, azt otthon hagytam, igy nem olyan zokkenomentes a "tekeres", de a vegeredmeny mindenert karpotol:) A napokban elkezduk eladogatni a TradeMe nevu oldalon az "elfekvo" cuccainkat. Eleg sok cucctol megszabadultunk. Ennek az arat mar a koltozesre forditjuk. Szigoru konyvelest vezetek:) Mar 150 dollar bevetelunk volt:) A nagyobb dolgokat majd akkor kezdjuk arulni, ha mar a vizum a kezunkben lesz. Nagyobb dolgokon ertsd: 6 db agy, kanape, etkezoasztal, 2 db hasznalt auto. Ennyi. Nem valoszinu, hogy ezeknek az arabol firstclass-on fogunk repulni:). Pedig egyszer azert kipobalnam
Roviden ennyi lenne az elmult 8 napunk.

1 comments:

Unknown said...

eleg 1-re gyűjteni, a Paliék gubbasztanak majd hátul economy-n :D

Post a Comment