Saturday, April 30, 2011

Pizza

Hetvegen gyakran eszunk pizzat. Egeszseges, olcso, gyors es mindneki imadja. Kell ennel tobb? Persze, jo ideje mar csak olyan pizzat eszunk, amit mi csinalunk. Hala Jamie Olivernek, hogy megosztotta velunk a tokeletes pizza teszta es pizza szosz receptjet, igy tenyleg szuper jo pizzakat keszitunk.
Szigoruan kovon sutjuk (jelen esetben ez egy jarolap, amit most veset fel Pali. Na jo, nem most bontottuk, hanem ez egy felesleges darab.). Igazabol jobb lenne egy vastagabb kodarab, de nem tudom, hogy hol van itt sirkoves, ahonnan egy garnit/marvany darabot "kunyizhatnek" pizzasutes celjara. Kivancsi lennek, milyen arcot vagna egy helyi sirkoves, ha eloadnam sohajom.
A kovet jo elore betesszuk a sutobe, hogy jol felforrosodjon, es igy egyenletes tudja magabol sugarozni a hot.
En nem szeretem a sok fele es sok feltetet a pizzan. A kevesebb neha tobb, ahogy Jamie mondja.
A gombas, paradicsomos, sajtos a kedvencem fekete olajbogyoval esetleg kapribogyoval. A bazsalikomlevel kihagyhatatlan! Tegnaprol maradt egy padlizsan, igy azt is felszeleteltem, meggrilleztem es ratettuk a pizzara. A fiuk szeretik, ha tojas is van a kozepen. Pali meg kolbit is tett ra, ahogy a jo magyar falusi paraszt gyerekhez illik.:)

3 comments:

Unknown said...

És mi a recept? :D

Gaabee said...

Csinalhatnal egy delutan nekem jo kis pizzat sirkovon, en meg festenek neked viragokat a kormeidre... ;)))

agica said...

Hella, majd megirom a receptet, persze!
Gabi, a temeto ott van a szomszedotokban! Sirko megoldva.:) Okes, majd uzletet kotunk!
Nem sokara mar tobbet elszunk mi is otthon. A Stella nem is emlekszik Brendara.:)

Post a Comment