Wednesday, April 27, 2011

Naturista turista

Amikor a "panelosok" turazni mennek.
Husvet hetfon elmentunk a Lamington National Park-ba amolyan "igazit" turazni, mint a nagyok. A turat a Magyar Hazban harangoztak be, igy csoportosan mentunk.
A kisebb utvonlat neztuk ki, ami szuk 12 kilometer cakli-pakk.
Mondanom sem kell, mindenkin turaszerko, minket kiveve, mert nekunk nincs. Az esokabat mindenkinel alap szukseg esetere, persze, a kivetelek ismet mi voltunk, mert nekunk olyanunk sincs, mondvan ha esik, ugysem megyunk gyalog sehova. A legturasabb cuccunk a farmer-polo kombo, igy azt vettuk fel a kirandulasra is.
Bennem a turarol kialakitott kep az olyan, hogy setalunk es kozben beszelgetunk. A tobbiekben nem ilyen.:) A kiindulo ponton mindenki bedolt 45 fokba es amolyan vagta szeruen elindultak a celallomas fele, mi pedig szaladtunk utanuk. Ami biztos, hogy az elozo eletemben nem voltam zerge es ahogy elneztem, a kovetkezoben sem leszek (tuti megbuknek az alkalmassagi vizsgan).
Az utvonalon vegig iszonyat sar volt. Bokaig suppedtunk a trutyiba. Feluton Brenda: "Anya, hat ezt miert nem betonoztak le? Ugy sokkal jobb lenne!"
Elerkezett a varva vart pillanat, vegre odaertunk a vizeseshez. Mindneki lepihent, ettunk-ittunk, valtottunk par szot es a pihenes otodik perceben elkezdett omleni az eso. Ismet mindenki 45 fokban es elkeztek visszafele vagtatni a kiindulo ponthoz. Mi meg fel sem ocsudtunk, ugyhogy lazabbra vettuk a tempot es kenyelmesebben, de sietosen mentunk mi is utanuk. Bendeguz egesz uton hisztizett, hogy meg fog fagyni, csupa viz, elege van es o bizony soha tobbet nem jon turazni, minek kellett eljoni es mikor leszunk mar otthon, mert furdeni akar forro vizben es kulonben is elege van ebbol az egeszbol. Radasul kapott egy kukacok a nyakaba valahonnan, aminek nagyon nem orult (valoszinu a farol esett ra:)). Mondanom sem kell, visszafele a szakado eso miatt meg puhabb es trutyisabb lett a sar. Mi total elaztunk, de olyan szinten, mint meg soha. Mondtam a csaladnak, hogy ez az igazi wet'n' wild. Tobbszor megalltunk Benidvel par percre pihenni, mert nagyon elfaradt. Az esoerdo gyonyoru szep! Az esotol olyan igazai erdo szag volt. Mondtam is Palinak, hogy imadom ezt a poshadt erdo szagot. Mire visszaszolt: "En is, azert vettelek el."
Jo bo masfel ora alatt visszaertunk mi is a kiindulo ponthoz (persze, hogy utolsokent), ahol egy kedves turatars torolkozovel vart minket.
Mivel csurom vizesek es sarosak voltunk, igy megbeszeltuk, hogy mindenki leveszi a rucijat mielott beul az autoba es egy bugyiban utazik hazaig. En egy atletaszeru toppot is hagytam magamon a bugyi melle, Pali meg rovidnaciban volt, igy azt magan is hagyta (csak a polojat vette le), mert tudtuk, hogy O lesz az, aki majd beugrik a boltba hazafele kajaert. Volt a csomagtartoban egy nagy IKEA nylon taska, igy abba belehajigaltuk az osszes cuccunkat. Vegre megszabadultunk az osszes vizes gunyatol!:) A futest maximumra allitva elindultunk hazafele. Egesz hamar felmelegedtunk es jokat rohogtunk a frissen szerzett elmenyeken.
Hozzank kozel van egy IGA elelmiszer bolt, ami az unnepek alatt is vegig nyitva volt, igy Pali beugrott kajaert, mi meg kint megvartuk ot, hiszen eleg hianyosan voltunk oltozve. Szoval Pali lezarta a motrot, beszaladt a boltba, de a lampat nem kapcsolta le, en meg bekapcsoltam a radiot, hogy legyen zene. Pali megerkezik, bepattan a kocsiba, inditana, de nem indul.
Tudjuk, hogy az aksink nem tul jo (enyhen szolva) es hamar lemerul (Heniek is tudjak:))) es ismerjuk magunkat, ezert mindig van nalunk "bika" kabel. Anelkul autoval sehova nem megyunk. Akar be is tolhattuk volna a kocsit, de ugye eleg mokasan neztunk volna ki egy bevasarlokozpont parkolojaban felpuceran, igy inkabb megvartuk, amig a mellettunk parkolo kocsihoz visszajon a gazdaja es gondoltuk, hogy majd megkerjuk ot, hogy segitsen. Par perc mulva meg is erkezett egy hazaspar, Pali kiszallt odalepett hozzajuk es megkerte oket, hogy legyenek kedvesek es "adjanak aramot". Nagyon normalisak voltak, mondtak persze, hogyne segitenek. A bokkeno ott volt, hogy a mi autonk es az o autojuk kozott volt egy kisebb viragagyas, igy kicsi tavol alltunk egymastol es a kabel rovid volt. Ok nem tudtak atallni a masik oldalunkra, mert ott parkolt egy auto es mi sem tudtunk atallni az o masik oldalukra, mert nem indult a kocsink. Ekkor jott az otlet, hogy akkor ok hatrabb gurulnak es toljuk mellejuk a mi autonkat. Pali, a csavo es a felesege nekiveselkedett a kocsinknak es nekialltak tolni. Kicsit sem volt ciki, hogy nemhogy nem alltunk be segiteni, de meg ki sem szalltunk a kocsibol, hanem mind az oten egyutterzoen mosolygunk rajuk. Persze, ok nem tudtak, hogy mi miert nem szallunk ki, mi meg nem mondtuk, hogy bocsesz, de senkin nincsen nadrag. Annyira hulye szitu volt, de ugye a hulye szitukban jartasak vagyunk. Aztan feluton tartottak, mire a masik oldalunkon parkolo auto gazdaja elhajtott, igy kimutogattam Palinak az ablakon, hogy szoljon mar nekik, alljanak gyorsan at oda (nem eleg, hogy nem csinalok semmit, meg rendezkedek is:)).
Igy sikerult beallniuk a masik oldalunkra, osszekotottuk az autokat es szedtunk egy kis energiat.:)
A tura nagyon jo volt, nem bantuk meg, hogy elmentuk. Az esoerdo nagyon szep, ha "lesz idonk", visszamegyunk!

4 comments:

Unknown said...

:DDDDDD

Ez akár velünk is megeshetett volna. :D

agica said...

:)
En meg is halnek az unalomtol, ha minden siman menne.:) Azt majd 70 ev felett! :)

Gaabee said...

Szerintem ez igazi K....Agis kirandulas volt ;))))
Avagy kimozdul a Mezga csalad???? ;))) bocs Agica, de jokedvre deritettel a leirasaiddal. Mar ott kezdtem avrohogest, mikor mindenk 45 fokos dolesbe vagta magat s elkepzeltem az egomi naivakat, akik locdfecsizni IS akartak ;))))

agica said...

Hallod, a mai napig egnek a combjaim! A zumba lofuty ehhez a turahoz:)

Post a Comment