Tuesday, December 28, 2010

Csirkefajita (Jamie fozoiskolaja)

Ket szemelyre

1 piros paprika
1 kozepes lila hagyma
2 csirkemellfile (a bore nelkul), lehetoleg tanyasi vagy bio
1 kaveskanal fuszerpaprika
egy csipetnyi orolt romai komeny
2 zoldcitrom
olivaolaj
tengeri so es frissen orolt fekete bors
4 kesz tortillalap
150 ml tejfol vagy natur joghurt
230 gramm guacamole
100 gramm chedar sajt

A salatahoz
1/2-1 friss voros chili, izles szerint
15 erett koktel papardicsom
egy kis csokor friss koriander
tengeri so es frissen orolt fekete bors
1 zoldcitrom
extra szuz olivaolaj

Forrosits fel egy grillserpenyot, vagd felbe es magozd ki a paprikat, szabdalt keskeny csikokra. Tisztitsd meg, vagd kette es szeleteld vekonyra a hagymat. Hosszanti iranyba csikozd fel a csirkemellett, nagyjabol a paprikaval azonos mereture.
Tedd a paprikat, hagymat es a csirket egy talba a pirospaprikaval es a romai komennyel egyutt. Facsard ra egy fel zoldcitrom levet, lottyints hozza egy jo adag olivaolajat, fuszerezd egy kiados csipet soval es borssal, majd jol keverd ossze az egesszet. Pihentesd legalabb 5 percig, hogy az izek oszeerjenek es kozben elkeszitheted a salsat.
Apritsd fel a chilit, darabold fel durvara a papadicsomot meg a koriandert szarastol. Tedd chilit es a paradicsomot egy kisebb talba jokora csipet soval, borssal es egy yold citrom levevel egyutt. Locsolj ra egyloketnyi extra szuz olivaolajat, majd keverd hozza a felapritott koriandert. Etelfogoval szedd at a paprika-, hagyma- es csirkedarabokat a forro serpenyobe es susd 6-8 percig, amig a csirke aranybarna es teljesen puha nem lesz. Mivel a serpenyo nagyon forro, a csirke- es a zoldsagdarabokat folyamatosan forgasd, hogy meg ne egjenek. Egy kicsit azert odakaphatnak, attol lesz igazan finom az izuk. A raforditott figyelmet es gondoskodast az etel bosegesen meghalalja.
Mikrohullamu sutoben vagy szaraz serpenyoben melegitsd fel a tortillalapokat.
A felmelegitett lapokat tedd ki a tanyerokra. Az asztalnal kozvetlenul a forro grillserpenyobol szedegessetek ki ovatosan a csirket es a zoldsegeket.
Ovintezkedes: helyezz hoallo alatetet a serpenyo ala, peldaul vagodeszkat!
Felezd meg a maradek zoldcitromot es facsard a levet a sistergo serpenyobe. Talalaskor egy talka tejfol, guacamole, cheddar sajt (sajtreszelovel) valamint a finom frissen elkeszult szalsza keruljon melle.

0 comments:

Post a Comment