Saturday, October 30, 2010

Keszulodes

Ures a lakas, ma delutan adtuk at. Megengedte a manager, hogy maradhatunk indulasig, ami ejfel utan lesz. Az atadas nem volt zokkenomentes, mert elegge szorszalhasogato volt a manager, de ezt betudom annak, hogy a mult heten nem jarultam hozza, hogy a leendo lakok bejojjenek. Azert nem, mert amig teljes aru lakbert fizetunk, elvarom, hogy ne jarkaljanak be idegenek az 'otthonunkba', a masik meg az, hogy olyan kupleraj volt a csomagolas miatt, hogy egybol kifordultak volna a lakasbol, mert nem kockaztatjak meg, hogy a nyakukat torjek mar a bejarati ajtonal (a kedvukert meg nem igen lett volna kedvem puccbavagni a lakast munka utan, bar megtehettem volna).
A koltozeshez az Abel cegtol bereltunk teheratot. Kb. 30 perc ugyintezes utan kaptuk meg a kocsikulcsot. Mindent kerdeztek, csak a szekletunk allagat nem. Itt is pontrendszer van. Ha nincs meg x pontod, nem tudsz autot berelni. Mondtam is az ugyintezonek, hogy a bevandorlasi hivatal nem tokolt ennyit.:) Alairattak egy papirt, ha teljesen osszetorjuk a teherautot, ki kell fizetnunk a vetelarat. Atfutott a fejemen, hogyha egy ekkora teherautot teljesen osszetornenk, akkor nem sok maradna beloluk, igy fizeztni sem tudnank. Itt valoban nyugodtak az ugyintezok, az ugyfel viszont mar nem biztos (Mult heten a centerlinkbe mentunk bejelenteni, hogy megszuntetjuk az alberletunket es elhagyjuk az orszagot par hetre. Ez 45 percig tartott az ugyintezonek es kozben haromszor telefonalt, mert elakadt, hogy mit es hogy...).
Gyerekek a haverokkal lazassan keszulnek a Halloween bulira. Arcfestes, jelmezek, nyuzsges. Most a szomszednal vannak, ahol szol a zene es ott keszulodnek (eleg latvanyosan).
Ma nem alszunk sokat, mert a cukorkakeregetes este kezdodik, es elegge el fog huzodni, ahogy ismerem a kolkoket (amugy sem lenne hol, mert hat parnank maradt a lakasban, amit indulaskor a kukaba teszunk). Bendeguzt azert majd megprobalom elaltani es beteszem az autoba (nehogy ittfelejtsuk veletlenul valamelyik sarokban a nagy kapkodasban).
Megneztuk az uj hazakat, amik a mostani lakopark mellett vannak. Nagyon hasonlok ehhez a lakashoz, minimalis az elteres.
Vettunk zoknikat, cipoket, mert a becsi repteren eleg erdekesen mutatnanak a gyerekek mezitlab. Tavaly nyaron, amikor Bendivel setaltunk otthon a Dunaparton, kaptunk egy beszolast, hogy: "Biztos draga a cipo...":)
Egy-ket hete elvittuk az autonkat egy teljes atnezesre es szervizelesre. Olyan halk lett, csak ugy suhan. Minden piros lampanal azt hiszem, hogy lefulladt a motor. Mar nem kell a radiot maximum hangerore tekerni, hogy halljuk es nem kell a piheneshez ipari fuldugo. Tegnap kivul-belul kipucoltuk es bekentem eukaliptusz olajjal. Mondtam Palinak, hogy ne csodalkozzon, ha koalak 'csungenek' az antennan reggelre...

2 comments:

Unknown said...

Jó utat Nektek! Vigyázzatok magatokra! Majd írj, ha megérkeztetek.

Unknown said...

Nagyon jó utat! Jó szánkózást, és korizást :))))

Post a Comment