Wednesday, September 1, 2010

Elso fizetes

Megkaptak a gyerekek az elso fizetesuket. Minden szerdan 336 darab ujsagot szornak szet egy kornyeken. Kedden delutan megjon az ujsag, amibe beleteszik a reklamanyagot, osszetekerik es gumizzak. Ennek ha nekiallnak mind a harman (es mi is besegitunk Palival), akkor egy ora alatt megvan az egesz. Komoly tekeroversenyeket rendezunk.:) Vigyazz, kesz, rajt es papirtekeres.:)
Szerdan kivisszuk oket a megadott kornyekre (a munkahelyem kornyeke) es ott egy ora alatt szetszorjak. Szerencsere, sok helyen kint van, hogy: "No junkmail!" (ahol meg nincs, oda majd mi ragasztunk:)) es utbaesik egy magankorhaz is, ahova egy halom ujsagot be lehet adni.
Szoval osszesen ket orat dolgoznak vele es ezert atlag 30 dollart kapnak. Ez van, amikor tobb lesz, attol fugg, mennyi a raklamanyag, mert az mindig plusz penzt jelent. Ez fejenkent 10 dollar ket ora munkaert, amibe nem szakadnak meg. Ez nem egy hatalmas osszeg, de egy gyereknek orankent 5 dollar (1000 Ft-nak megfelelo penz) nem rossz, mert minden, amire nekik szukseguk lehet, az hasonlo arban van, mint otthon. Ha pedig havi szinten koltik el, akkor a fejenkent 40 dollarbol (8000 Ft) mar eleg sok minden meg tudnak venni, mint pl. meno deszkas cuccokat, Brenda meg ugye a nocis kiegeszitoket.:)
Ha mindenki bicajjal menne es onnan szorna az ujasot, az lenne e legjobb. De ahhoz kellene valami kosar a bicaj elejere, ami nincs.:)

4 comments:

Unknown said...

"Szerezzetek" bevásárló kosarat a boltból, olyan kézit....a gyerek kezében maradt véletlenül :)De komolyan, szerintem venni is lehet...

agica said...

Ott allnak uton utfelen a bevasarlokocsik .Az ozzik szanaszet szorjak. Nem merjuk hasznalni, mert ha jon a jaror, nem hiszi el, hogy nem mi hoztuk el a boltbol. Pedig a multkori ujsagszorasnal is belebotlottuk ketto kocsiba a ket utcaban.:)

Unknown said...

Nem a nagyra gondoltam, hanem a kézi kosárra. Azt a bicaj elejére rá lehetne gumi-pókozni. Igaz kicsit fából vaskarika megoldás:))))

agica said...

Igaz, meg le is irtad, hogy bevasarlokosar:)
Nekem egybol a kocsi ugrott be.:)

Post a Comment