Friday, January 29, 2010

A vakacionak vege

Veget ert a nyari szunet. Igaz, hetfon meg nincs suli, se munka, mert unnepnap lesz.
A heten megvettuk a ket kicsinek az iskolacuccokat. Tulajdonkeppen semmi dolgunk nem volt a tanszerekkel. A gyerekek atmentek a suliba es elhoztak a dobozt, amiben benne van minden iroeszkoz es fuzet meg par egyeb kellek (vonalzo, radir, hegyezo). A tankonyveket a suliban intezik. A ket nagyobb majd az elso nap megveszi maganak a dobozkajat. Az o sulijuk messzebb van, igy emiatt nem mentunk el odaig. A kicsiknek meg nem kell egyenruha, a nagyok meg belefernek a tavalyiba. Ha nem fernenek, akkor is rajukhuznam valahogy.:) Nem veszunk, mert draga. Ez van.:) Vettunk a heten "buszberletet", hogy nehogy cegeny gyerekek lemaradjanak a jaratrol. Igazabol ez nem berélet, hanem amolyan magneskartya, amire penzt lehet tolteni. Aki ilyennel utazik, az olcsobban jon ki, mintha jegyet venne. Most tobbet jarnak majd busszal az uszodahoz, igy egyszerubb, mint aprozni.
A lenyeg, hogy Bendeguznak kedden lesz az elso napja a suliban. Mar nagyon keszul. Minden reggel megkerdezi, hogy: "Mikor megyunk az iskolaba?" Kivancsi vagyok, hogy mikor lesz az, amikor azt mondja, hogy: "Eleg volt, tobbet ne menjunk. A Simonhoz akarok menni az oviba". En kb. ot napot mondok. Pali kettot. Amikor Pali iskolaba ment, elso nap szaladt elore, anyukaja nem erte utol. Aztan hazafele is ugyanugy szaladt.:)

2 comments:

Regina said...

bérlet:
Jázmin ma hozta haza a második félévit.
5280 Ft...
nekünk ugye ingyen van. A város kifizette.
De könyörgöm, ha akarnánk se tudnánk busszal járni. Miért nem tudják megkérdezni kinek kell?

agica said...

Most,hogy irtad, eszembe jutott, hogy anno mi is kaptunk berletet.Amig az Aradin laktunk, a buszmegallo messzebb volt, mint a suli.:)

Post a Comment