Saturday, September 26, 2009

Szocializalodtunk#1

Malaj barataink athivtak magukhoz. Vege van a Ramadannak es ilyenkor nagy kajalast rendeznek. Amolyan "eszemiszomdinomdanom" felet. Persze mindez egy csepp alkohol nelkul. Szoval atmentunk hozzajuk tarsasagi eletet elni. Alig fertunk be. Szerintem Hamilton osszes muzulmanja naluk volt:) Volt egy 6-7 ev koruli kislany egy barna bokaig ero ruhaban es mar most kendot viselt. Ami szokatlan volt nekem, hogy kezeben meg egy jatek geppuskat tartott es "nyirta" a vendegeket. A hazigazdak most is kitettek magukert, ahogy szoktak. Egyszeruen volt minden. Mindig irigylem az ilyen vendeglatokat. Sajnos en erre nem lennek kepes:) Annyira segitokesz emberek es mi a felet sem viszonozzuk. Tenyleg rengeteget segitettek nekunk. Tobbek kozott Ok adtak nekem az elso munkam:) A mai napig Ok itt az egyetlen biztos pont nekunk. Hianyozni fognak, ha elmegyunk. De ok is szeretnenek odeballni, szoval elobb-utobb bomlik a csapat. Valahogy ugy alakult, hogy itteni magyarokkal nem tartunk kapcsolatot (kiveve Helgaek, de sajna veluk is csak nagy ritkan ulunk ossze). De! Holnap megyunk hozzajuk:) Pont egy evvel ezelott voltunk naluk.
A turo eheto lett. Bar onmagaban nem ettem es nem is ennem, mert egy kicsit "helyi ize" volt az itteni tejtol, de turogombocnak es korozottnek tokeletes. Szoval nem tudom, miert most szantuk ra magunkat a turo keszitese, es miert nem ket evvel ezelott.
Elmentunk a jatszoterre delutan. Lanyom meglatott egy kutyat.
Brenda: Anya, ott egy kobor kutya!
Anya: Az nem kobor, mert jol taplalt, rendezett es van rajta nyakorv.
Brenad: Tudom, tudom, de most koborodik!
Anya: ???
Brenda: Vagyis akarom mondani, hogy egyedul setal.
Azt mar megszoktam, hogy a magyar mondataiban neha egy-egy angol szot hasznal es ha magyarul olvas, akkor azt angolul ejti ki, de ezt az uj szot mem tudom, honnan szedte:) Itthon amugy csak magyar nyelven beszelunk, es a gyerekek is a magyart hasznaljak egymas kozott. En nagyon ragaszkodom ahhoz, hogy az anyanyelvuket megtartsak.

0 comments:

Post a Comment